Στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς ο Δήμος για το νοσοκομείο, χωρίς παθολόγο τα επείγοντα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στον “αέρα” βρίσκονται από χθες το απόγευμα τα επείγοντα του νοσοκομείου Λιβαδειάς αφού δεν υπάρχουν παθολόγοι για την κάλυψη των εφημεριών. Οι δύο παθολόγοι που έχουν απομείνει αυτή τη περίοδο παρόλο που καταβάλλουν υπεράνθρωπες είναι αδύνατο να καλύψουν τις ελλείψεις.

Βεβαίως ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις μετακινήσεις και αποσπάσεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού “σε άλλα νοσοκομεία που αποφάσισε η  5Η Υγειονομική Περιφέρεια επιπόλαια, δημιουργώντας μεγάλα κενά στην λειτουργία του Νοσοκομείου” και ζήταγε να σταματήσουν οι μετακινήσεις των υγειονομικών υπαλλήλων “χωρίς την αυτόματη αντικατάστασή τους”  διότι το νοσοκομείο στο τέλος θα κλείσει.

Όμως μέχρι την τελευταία στιγμή οι προσπάθειες κάλυψης των εφημεριών στα επείγοντα του παθολογικού παρέμειναν άκαρπες.

Προς στιγμή ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα όπου υπάγεται το νοσοκομείο Λιβαδειάς  επεχείρησε να δώσει μια πρόσκαιρη και ανορθόδοξη λύση με την μεταφορά γιατρών από τα Κέντρα Υγείας στο νοσοκομείο και πιο συγκεκριμένα με 7 γιατρούς από το Κ.Υ. Αλιάρτου. Στη συνέχεια όμως ανακάλεσε την απόφαση και χθες το νοσοκομείο της Λιβαδειάς βρέθηκε σε αδιέξοδο.

Η αντίδραση όλων των άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενων, αρμοδίων, τοπιών αρχών και φορέων ήταν άμεση. Μάλιστα ο δήμος Λεβαδέων, δημοτική αρχή και αντιπολίτευση μετά την συνάντηση με τον Διοικητή του νοσοκομείου Λιβαδειάς Κώστα Ρουσσόπουλο, συνοδευόμενοι από γιατρούς επισκέφθηκαν τον κ. Εισαγγελέα Λιβαδειάς προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της 5ης ΥΠΕ τονίζοντας οτι η κατάσταση στην οποία περιήλθε το νοσοκομείο με τα επείγοντα που πλέον δεν έχουν παθολόγο και οδηγούνται σε κλείσιμο θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

“Παρά τις διαβεβαιώσεις τα προβλήματα δεν λύθηκαν, από καιρό είχαμε επισημάνει οτι με την πολιτική τους η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας οδηγούν το νοσοκομείο σε κλείσιμο και αυτή την στιγμή νομίζουμε ότι το νοσοκομείο κλείνει. Ο Δήμος Λεβαδέων, η δημοτική αρχή και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου απευθυνθήκαμε στον κ. Εισαγγελέα προκειμένου να προστατεύσουμε το δικαίωμα των πολιτών στην Υγεία. Είναι πλέον κατανοητό υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής”.

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας με το ΚΚΕ Νώντας Κοτσικώνας δήλωσε σχετικά: “Είναι τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης γιατί σήμερα οδηγούμαστε στο κλείσιμο του νοσοκομείου. Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και δεν είναι μόνο του νοσοκομείου Λιβαδειάς αλλά όλων τω νοσοκομείων.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το έχουμε αναδείξει. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό έχουν δώσει το αίμα τους αυτό όμως δεν φτάνει για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Δεν μπορεί η παθολογική κλινική να εφημερεύει γιατί δεν υπάρχουν γιατροί συνεπώς η μόνη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατρών άμεσα, σύντομα, τώρα”.

Τόνισε επίσης οτι “οδηγούν την υγεία σε ιδιωτικοποίηση, ο λαός δεν όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει, δεν τους ενδιαφέρει αν αρρωσταίνουν και πεθαίνουν” και κατέληξε: “Ο λαός έχει πολιτικό κριτήριο, ξέρει ποιοι στάθηκαν στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα, θα ενισχύσει το ΚΚΕ γιατί ξέρει ότι και αύριο όποια κυβέρνηση προκύψει θα είναι εδώ, θα είναι στον δρόμο, θα νοιάζεται για το νοσοκομείο και για όλα τα προβλήματα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας έκανε λόγο για συνεχιζόμενη υποβάθμιση του νοσοκομείου Λιβαδειάς λέγοντας χαρακτηριστικά: “Έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, οι ασθενείς γίνονται “μπαλάκια”  και η ταλαιπωρία που υφίστανται είναι τεράστια. Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή και σίγουρα υπάρχει πολιτική ευθύνη. Όσο για τον διοικητή του νοσοκομείου αν δεν μπορεί να το λειτουργήσει ας παραιτηθεί”.

Από την πλευρά των εργαζομένων ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Σταμέλος τόνισε: ” Δυστυχώς σήμερα επιβεβαιωθήκαμε για άλλη μια φορά , ξεκινήσαμε ένα αγώνα από την άνοιξη του 2014 και τονίζαμε συνεχώς τις ελλείψεις του νοσοκομείου Λιβαδειάς. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι ελλείψεις είναι τραγικές και το νοσοκομείο κινδυνεύει να κλείσει ενώ η υγεία του πολίτη της Λιβαδειάς και των άλλων περιοχών υποβαθμίζεται συνεχώς. Κάποοι φταίνε γι΄ αυτή την κατάσταση. το προσωπικό από την πλευρά του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου που πρέπει άμεσα να στελεχωθεί”.

Από την πλευρά του ο διοικητής Κ. Ρουσσόπουλος σε ότι αφόρα τα επείγοντα υποστήριξε, οτι “έχουν γίνει όλες οι ενέργειες, έχουν ενημερωθεί οι ανώτερες αρχές και είμαστε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης”. Παράλληλα απαντώντας στον Γ. Ζιώγα σημείωσε οτι “δεν έχει καθόλου γνώση για το τι γίνεται στον χώρο της υγείας”.

Τέλος σε οτι αφορά τις εφημερίες στα επείγοντα μέχρι την διευθέτηση του προβλήματος με την έλλειψη παθολόγων θα υπάρχει κάποιος γιατρός για μια πρώτη εκτίμηση.

Τέλος ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σταθάς σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση τονίζοντας οτι εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει οτι αυτό είναι το αποτέλεσμα των  μνημονιακών πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση η οποία ακόμα και λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου “δείχνει στους πολίτες το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό της συνεχίζοντας μια πολιτική που έχει οδηγήσει τον λαό στην εξαθλίωση στερώντας του ακόμα και το δικαίωμα στην υγεία”.  Ο κ Σταθάς αφού αναφέρθηκε στις “υπεράνθρωπες προσπάθειες” του προσωπικού και των γιατρών κατέληξε λέγοντας: “Η λύση του προβλήματος δεν είναι άλλη από την στελέχωση των μονάδων υγείας και αυτό για εμάς αποτελεί προτεραιότητα”.

nos01

nos02

nos03

nos05