Γιατροί από τα γύρω Κ.Υ. στο νοσοκομείο Λιβαδειάς για να μην κλείσουν τα επείγοντα

Κοινοποίηση στα Social Media

Με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας θα λειτουργεί από αύριο το νοσοκομείο Λιβαδειάς για να μην κλείσουν τα επείγοντα.

Ήρθε, ήρθε, ήρθε και ο κόμπος έφτασε στο χτένι, κάτι οι άδειες υποψηφίων γιατρών που συμμετέχουν στις Βουλευτικές εκλογές, κάτι οι μετακινήσεις και οι αποσπάσεις γιατρών, ξέμεινε το νοσοκομείο και μάλιστα σε περίοδο εκλογών που δεν λειτουργεί σχεδόν τίποτα.

Βεβαίως ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις μετακινήσεις και αποσπάσεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού “σε άλλα νοσοκομεία που αποφάσισε η  5Η Υγειονομική Περιφέρεια επιπόλαια, δημιουργώντας μεγάλα κενά στην λειτουργία του Νοσοκομείου” και ζήταγε να σταματήσουν οι μετακινήσεις των υγειονομικών υπαλλήλων “χωρίς την αυτόματη αντικατάστασή τους”  διότι το νοσοκομείο στο τέλος θα κλείσει.

Όμως μέχρι την τελευταία στιγμή οι προσπάθειες κάλυψης των εφημεριών στα επείγοντα του παθολογικού παρέμειναν άκαρπες.

Έτσι οι αρμόδιοι επέλεξαν μια πρόσκαιρη και όχι ορθή λύση, την μεταφορά γιατρών από τα Κ.Υ. στο νοσοκομείο.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου σε σχετικές της δηλώσεις επεσήμανε μεταξύ άλλων: “Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον διοικητή του νοσοκομείου τον κ. Ρουσσόπουλο και με τον διοικητικής 5ης ΥΠΕ Λάζαρο Μακρή. Είμαστε σε προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση και κατά συνέπεια η όποια κινητοποίηση αυτές τις ημέρες για πίεση προς την κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει πρακτικό αποτέλεσμα. Παρ΄ όλα αυτά ο κ. Μακρής με διαβεβαίωσε οτι θα λειτουργήσει κανονικά το τμήμα επειγόντων του νοσοκομείο Λιβαδειάς ωστόσο η λύση που δίνει δεν είναι και η καλύτερη. Η λύση είναι μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας που κατά την άποψή του υπάρχουν υπεράριθμοι ή όπου τις ημέρες της εφημερίας είναι δύο γιατροί ειδικότητας έναν κε των δυο θα τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Λιβαδειάς. Είμαστε σε ετοιμότητα και παρακολουθούμε το θέμα από κοντά”.

Άμεση ωστόσο ήταν η αντίδραση του δήμου Αλιάρτου που εκφράζει την αντίθεσή του στην μετακίνηση 7 γιατρών στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και καλεί τους δημότες αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: Όχι στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας, όχι άλλη υποβάθμιση στη ζωή μας”.