Απογοητευτική η συγκέντρωση από το Ποτάμι στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Μπροστά σε ελάχιστο κοινό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Λιβαδειά στο συνεδριακό κέντρο στην Κρύα πολιτική εκδήλωση από το Ποτάμι για την παρουσίαση των υποψηφίων της Βοιωτίας με τη συμμετοχή του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Παναγιώτη Καρκατσούλη, και του Προέδρου της “Δράσης” Θεόδωρου Σκυλακάκη.

potami04

“Το Ποτάμι μέσα σε μια προεκλογική περίοδο που χαρακτηρίζεται από συνθήματα, από ένταση, από έλλειψη επιχειρημάτων, προσπαθεί να αρθρώσει ένα λόγο λογικής. Προσπαθεί να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και προσπαθεί να καταγράψει πρόταση γύρω από την οποία καλεί ουσιαστικά τον ελληνικό λαό να συστρατευτεί, όπως επίσης καλεί και τα υπόλοιπα κόμματα να δουν που μπορούν να συμφωνήσουν”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρκατσούλης.

Και πρόσθεσε: “Το Ποτάμι είναι η μόνη ανασχετική δύναμη σε ένα  κρεσέντο λαϊκισμού το οποίο βλέπουμε από την άλλη μεριά και αυτήν την στιγμή η συσπείρωση γύρω από τις θέσεις του Ποταμιού ουσιαστικά σημαίνει εγγύηση για την αυριανή ημέρα είναι η μέρα που πρέπει λυθεί το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δράσης, που συνεργάζεται σε αυτές τις εκλογές με το Ποτάμι, Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε σχετικά: “Εμείς με πολύ μεγάλη χαρά κάναμε αυτή τη συνεργασία, είναι κάτι που το επιδιώκαμε εδώ και πολύ καιρό και ομόθυμα κινήθηκε η Δράση σε αυτή τη κατεύθυνση. Στηρίζουμε το Ποτάμι και με υποψηφίους που προέρχονται από μας όπως ο Παναγιώτης Περγαντάς στη Βοιωτία. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Στο σημερινό πολιτικό σκηνικό η επιλογή είναι μεταξύ ενός γρήγορου θανάτου που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν έχει κανένα σοβαρό πρόγραμμα ή αυτού που βιώσαμε όλα αυτά τα χρόνια που είναι ένας αργός θάνατος από την έλλειψη μεταρρυθμίσεων και τη συνέχιση του πελατειακού κράτους. Εμείς λοιπόν λέμε όχι και στα δυο η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και να γεννηθεί μια ελπίδα μεταρρυθμιστική γι΄ αυτό ο και ο κόσμος πρέπει να στηρίξει το Ποτάμι”.

Υποψήφιοι με το Ποτάμι στη Βοιωτία είναι οι: Μπάκας Δημήτρης (Δικηγόρος), Περγαντάς Παναγιώτης (Βιολόγος), Στάμου Εύα (Δρ. Ψυχολογίας – Συγγραφέας), Φαντάκη Αλεξία (Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων), Χαλβατζής Σταμάτης (Στέλεχος Διοίκησης).

potami03

potami02

 

“Ρυάκι” το “Ποτάμι”

Τέλος η συμμετοχή ήταν ελάχιστη και πολύ πιθανόν να οφείλεται στην πολιτική του κόμματος που δεν είναι ξεκάθαρη.

Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, λίγο με… απ΄ όλα είναι το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κατεύθυνση “όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω”.

Με αυτή την τακτική του Ποταμιού ο πολίτης αισθάνεται οτι δεν έχει λόγο να το ψηφήσει. Τα πράγματα είναι απλά. Από δεξιά αυτό που εκφράζει το Ποτάμι μπορεί η Ν.Δ. να το υλοποιήσει καλύτερα άρα ο ψηφοφόρος θα επιλέξει το ορίτζιναλ, από τα αριστερά αν υποθέσουμε οτι έχει και κάποιες τέτοιες θέσεις εκεί υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ο ψηφοφόρος θα επιλέξει αυτό “που είναι” και όχι αυτό “που μοιάζει”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της “θολούρας” που επικρατεί στο… Ποτάμι είναι η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού του Χάρη Θεοχάρη ναι ναι του πρώην Γενικού Γραμματέα Εσόδων επί Γ. Στουρνάρα!!!  Δικαίως λοιπόν ο κοσμάκης λέει: δώσαμε δώσαμε…