Νίκος Κουλουργιώτης υποψήφιος Βουλευτής με το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου: Η απάθεια δεν μας αρμόζει

Κοινοποίηση στα Social Media

Για “απαρχή νέου ιστορικού κύκλου για την Πατρίδα μας” μιλάει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του ο υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας με το “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών”, του Γιώργου Παπανδρέου, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Λιβαδείτης Δικηγόρος Νίκος Κουλουργιώτης τονίζοντας οτι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή “η απάθεια δεν μας αρμόζει”.

Ο Ν. Κουλουργιώτης είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο γεννήθηκε το 1975, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών, ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά.
Έχει διατελέσει στέλεχος της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ Νομικής Κομοτηνής, Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ ΒΟΙΩΤΙΑΣ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με αγώνες για τα δικαιώματα της νέας γενιάς στην εκπαίδευση και στην εργασία.

koulourgiotis

Ε: Γιατί είσαι υποψήφιος σήμερα και μάλιστα με το “Κίνημα” που ιδρύθηκε πριν λίγες ημέρες, σε μια περίοδο που άλλοι φοβούνται μια τέτοια διαδικασία, είσαι νέος, θα μπορούσες να περιμένεις;
Α: Πιστεύω ότι ανοίγει ένας νέος ιστορικός κύκλος για την πατρίδα μας. Η κρίση άλλαξε τα πάντα. Καταστάσεις, νοοτροπίες, αντιλήψεις. Τίποτα δεν είναι ίδιο πια. Σε αυτό το νέο τοπίο πρέπει να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για το τι χώρα θέλουμε, και πως να διαμορφώσουμε το αύριο μας, ξεκινώντας από τη βάση. Όλα από την Αρχή. Αυτά ακριβώς εκφράζει το Κίνημα. Την συμμετοχή, τη συλλογικότητα, την ανάγκη να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Έτσι λοιπόν σε αυτό το προσκλητήριο αλλαγής δίνω το παρόν ως υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας.

Ε: Ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι σε αυτές τις εκλογές;
Α: Να μεταφέρω το μήνυμα της επανεκκίνησης σε όλους. Στους παλαιότερους ότι ξεκινάει μια προοδευτική προσπάθεια και χρειαζόμαστε την εμπειρία τους να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος. Στους νεότερους ότι υπάρχει ελπίδα. και δυνατότητες. Ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας και τη γενιά μας και όσες ακολουθούν. Να ενώσουμε τις φωνές μας για να ανατρέψουμε την ζοφερή μας πραγματικότητα.

Ε: Το “Κίνημα” που στοχεύει;
Α: Η συμμετοχή στο Κοινοβούλιο είναι η βάση για την υλοποίηση όσων αναφέραμε και αυτός είναι ο στόχος. Η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Και νομίζω ότι θα επιτευχθεί.

Ε: Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε είναι η πόλωση, πιστεύεις οτι μετά από τόσα που έχει περάσει η χώρα μας υπάρχει χώρος για κάτι τέτοιο;
Α: Είμαι άνθρωπος ηπίων τόνων. Προτιμώ επιχειρήματα και όχι αφορισμούς και στείρα αντιπαράθεση. Ύβρεις, προσωπικές επιθέσεις, εκβιασμοί, είναι παντελώς ξένα στη δική μου αντίληψη. Εύχομαι να επικρατήσει κλίμα ουσιαστικού διαλόγου ως τις εκλογές και κυρίως συνεννόηση μετά από αυτές. Και το κίνημα θα συμβάλλει σε αυτό.

koulourgiotisnikos