Μια ζεστή εκδήλωση απο την Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Σε μια όμορφη και ζεστή γιορτή η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά που παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία συνεχίζει το σημαντικό της έργο έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα “Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση” παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας,  εκπρόσωπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου ενώ την πίτα ευλόγησε ο π. Δοσίθεος Καστόρης.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος σοφία Τσιτσοπούλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ευχαρίστησε όσους βρίσκονται στο πλευρό της Εστίας και ευχήθηκε σε όλους εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

“Είναι σημαντικό και συγκινητικό που βρισκόμαστε πάλι εδώ, ύστερα από ένα ολόκληρο χρόνο , πιστοί στο ραντεβού μας, για να γιορτάσουμε και μαζί, την έλευση μιας νέας χρονιάς. Μιας νέας χρονιάς, που αποτελεί ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα, σηματοδοτεί νέους στόχους, προβάλλει νέες κατευθύνσεις για το έργο της Εστίας Μητέρας”, είπε η κ. Τσιτσοπούλου και πρόσθεσε: “Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εσείς κι εμείς καλοδεχόμαστε την νέα χρονιά και όλοι μαζί προχωράμε δυναμικά, προκειμένου να μπορέσει το Ίδρυμά μας να έχει ζωή και να συνεχίσει την πορεία του”.

Αναφερόμενη στην περασμένη χρονιά αφού σημείωσε οτι “μπορεί να είχε πολλές μικρές ή μεγάλες δυσκολίες, σε προσωπικό ή σε συλλογικό επίπεδο”, αυτό όμως “δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ελπίζουμε σε ένα αύριο πιο φωτεινό, δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες”.

Συνήθως οι ώρες υποδοχής μιας νέας χρονιάς συνοδεύονται από σκέψεις προβληματισμού και απολογισμού και στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων: “Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχουμε κοντά μας μια ανοιχτή  αγκαλιά. Είτε σε προσωπικό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο. Η παρουσία του ανθρώπου για τον άνθρωπο, είναι η κινητήρια δύναμη, για να μπορέσουμε να σηκώσουμε τα βάρη της καθημερινότητας. Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει, χωρίς την βοήθεια, την παρουσία όλων των καλών φίλων, χωρίς την παράλληλη πορεία όλων μας”.

Και συμπλήρωσε: “Συνηθίζουμε να λέμε, ότι ζούμε σε μια εποχή απαξίωσης και εγκατάλειψης των ανθρώπινων αξιών και της ανθρώπινης αλληλεγγύης, υπάρχουν όμως κάποια λαμπρά παραδείγματα που ανατρέπουν τέτοιου είδους συμπεράσματα. Παράδειγμα αποτελεί απόψε εδώ, η γεμάτη αίθουσα από τη δική σας παρουσία. Η αγάπη σας μας δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε και να επιβεβαιώσουμε, ότι δεν μπορεί τίποτα να καταφέρει ο άνθρωπος από μόνος του. Όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει”.

Στην συνέχεια απονεμήθηκε τιμητική διάκριση σε τέσσερεις γυναίκες μέλη της Εστίας Μητέρας με το παγκόσμιο σήμα φιλίας της Οργάνωσης Γυναικών Υπαίθρου. Οι κυρίες οι οποίες τιμήθηκαν είναι η Γιάννα Γεραντώνη, η Ελένη Τσιροπούλα, η Νίκη Ελευθεριάδη, η Πάνσυ Γιαφέτη και η Μαρία Καραβασίλη.

Επίσης όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Εστία Μητέρας επιβράβευσε έναν 15 μαθητή του Ειδικού Σχολείου, τον Βασίλη, με χορηγία της κ. Μήτσας Νικολάου Ρουμπέα, στη μνήμη των γονέων της Ευάγγελου Νικολάου και Φούλας Νικολάου.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με το μοίρασμα της Βασιλόπιτας και τραγούδια από το Τροφώνιο Ωδείο.

est9

est3

est7

est8

est4

est6

est10