Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο σύλλογος Ποντίων «ο Ευκλείδης»

Κοινοποίηση στα Social Media

Στο κατάμεστο από μέλη και φίλους, καφέ – μπαρ «Καφωδείο» έκοψε την Κυριακή το πρωί την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Σύλλογος Ποντίων “Ο Ευκλείδης”  παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τριαντάφυλλος Υφαντίδης, δεν παρέλειψε να ευχηθεί «Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους» αλλά και να ευχαριστήσει τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και παρευρέθηκαν σε αυτήν την εκδήλωση τονίζοντας ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιείται μέσα σε κλίμα «οικογενειακής θαλπωρής».

Φυσικά έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις του συλλόγου για το 2014, ο οποίος έδωσε ένα ισχυρό παρόν σε όλα τα τοπικά δρώμενα της πόλης αλλά συμμετείχε και σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του οτι και το 2015 ο σύλλογος να συνεχίσει με τον ίδιο ανοδικό τρόπο τις δράσεις τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε, για την προσφορά του στον αγώνα για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ως εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Εταιρίας το Μαρτυρικό Δίστομο ο κ. Αριστείδης Τζιτζώκος

«Όπως ξέρετε έχουμε κοινούς στόχους με το Μαρτυρικό Δίστομο γιατί και ο Ποντιακός Ελληνισμός αγωνίζεται για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. Ο Πρόεδρος της «Πολιτιστικής Εταιρείας το Μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 σφαγιασθέντες»  παλεύει για την αποκατάσταση θυμάτων και ζημιών από την Γερμανική κατοχή. Έτσι η τιμητική διάκριση ανήκει δικαίως στον κ. Αριστείδη Τζιτζώκο και τους συνεργάτες του.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υφαντίδης και κατέληξε στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και παροτρύνοντας τους «να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να σκύψουν πάνω στην καθημερινότητα και στα προβλήματα των συνανθρώπων μας γιατί περνάμε πάρα πολύ δύσκολες ημέρες».

Τις δικές της ευχές έδωσε και η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, κ. Φανή Παπαθωμά που τίμησε με την παρουσία της τον σύλλογο. «Πρόκειται για ένα μεγάλο σύλλογο συμπολιτών που προέρχονται από τις χαμένες πατρίδες. Θέλω να δώσω τις ευχές μου για να ένα 2015 ειρηνικό, δυνατό και με την ευχή οι κυβερνήσεις που θα έρθουν να προσέξουν τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς», είπε η κ. Παπαθωμά.

pt

p1

p2

p3

p4