Τα προβλήματα του νοσοκομείου και του ΧΥΤΑ τέθηκαν στο Δ.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Δύο σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, αυτό της υποβάθμισης του νοσοκομείου Λιβαδειάς αλλά και η λειτουργία του ΧΥΤΑ τέθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λεβαδέων.

“Το πρόβλημα της λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς είναι πολύ σοβαρό”, τόνισε ο Πέτρος Αρκουμάνης και συμπλήρωσε: “Για 8 μέρες τον μήνα δεν εφημερεύσει γενικός γιατρός, αυτό σηματοδοτεί την πλήρη υποβάθμιση του νοσοκομείου”

Οι κατά καιρούς εξαγγελίες οτι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει δεν πείθουν τον κ. Αρκουμάνη αφού “ήδη το νοσοκομείο έχει υποβαθμιστεί, τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι σοβαρά και πρέπει να επιλυθούν άμεσα ώστε να έχουν οι πολίτες υπηρεσίες υγείας”.

Το συγκεκριμένο θέμα έθεσε και ο Γιώργος Ζιώγας ο οποίος ζήτησε μάλιστα νε πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας πως αν χρειαστεί πρέπει αν γίνουν και κινητοποιήσεις με την συμμετοχή πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα ο Γ. Ζιώγας αναφέρθηκε και στον ΧΥΤΑ κάνοντας λόγο για μόλυνση της περιοχής από τα στραγγίδια ενώ παρουσίασε σχετικές φωτογραφίες αλλά και νερό “για να διαπιστώσουν οι σύμβουλοι σε τι κατάσταση είναι το νερό που καταλήγει στον κάμπο της Χαιρώνειας” και κάλεσε την Δήμαρχο να λάβει άμεσα μέτρα.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου αναφορικά με το νοσοκομείο έκανε γνωστό οτι βρίσκεται σε επαφή με τον Σύλλογο Εργαζομένων ενώ ήδη έχει μεταφέρει στον Διοικητή την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

“Το νοσοκομείο υποβαθμίζεται συνεχώς και αυτό το ζούμε όλοι καθημερινά, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις”, τόνισε η κ. Πούλου ενώ ήταν σύμφωνη και με την δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών.

Σχετικά με τον ΧΥΤΑ δήλωσε μεταξύ άλλων: “Το πρόβλημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ δεν είναι τωρινό, υπάρχουν από το 2012 καταγγελίες για την λειτουργία του, υπάρχει και η φωτιά του 2013. Αυτή τη στιγμή γίνονται δυο έργα μέσα στο ΧΥΤΑ αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η αναβάθμιση του παλαιού τμήματος, δεν έχει μπει σε λειτουργία η τριτοβάθμια επεξεργασία. Είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και υπάρχουν δυσλειτουργίες. Τα προβλήματα τα έχουμε διαπιστώσει με δικές αυτοψίες, όπως έχουμε διαπιστώσει και κακοτεχνίες στο αρχικό έργο”.

Τέλος έκανε γνωστό οτι στη ΔΕΠΟΔΑΛ αποφασίστηκε να γίνουν ορισμένα επιμέρους έργα  για να διευθετηθούν τα όμβρια που μεταφέρονται μαζί με τα στραγγίσματα.

“Αποτελεί πολιτική μας θέση ο ΧΥΤΑ να νοικοκυρευτεί, να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και έχουμε προβεί σε εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτη”, κατέληξε.