Αλλαγές στο Δ.Σ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

dslivadiasΟ Δημήτρης Καλιαντάσης είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς που εξελέγη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Οργάνου την Κυριακή.

Την θέση του αντιπροέδρου κατέλαβε ο Νίκος Καραμπέτσος από την μείζον μειοψηφία και την θέση γραμματέα του προεδρείου η Γιάννα Νταντούμη από την πλειοψηφία αφού η ελάσσων αντιπολίτευση δεν κατέθεσε πρόταση τονίζοντας ότι οι δύο θέσεις είναι άνευ ρόλου.

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ήπιους τόνους και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν το αναμενόμενο.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο Δ. Καλιαντάσης έλαβε 20 ψήφους υπέρ ενώ βρέθηκαν και 13 λευκά ψηφοδέλτια.

Η δημοτική ομάδα του δημάρχου Νίκου Παπαγγελή εμφανίστηκε ενωμένη παρά την επεισοδιακή ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση που είχε προηγηθεί την Πέμπτη όπου μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν ο Δημήτρης Καλιαντάσης και ο Γιάννης Παλαμίδας κατά την οποία επικράτησε ο πρώτος (15 – 5) αποφασίστηκε η πρόταση που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Γι΄ αυτό και κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας των μελών της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. για την ανάδειξη του υποψηφίου για την θέση του προέδρου ο κ. Καλιαντάσης έλαβε 16 ψήφους υπέρ ενώ βρέθηκαν και τρία λευκά ψηφοδέλτια.

Μάλιστα ο Γ. Παλαμίδας την Κυριακή κατά τη διαδικασία αφού τόνισε ότι θα συμβάλει για να επιτύχει στο έργο του ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε αυτή την παραταξιακή συνεδρίαση κάνοντας λόγο και για πιθανούς εξωτερικούς παράγοντες που επηρέασαν το αποτέλεσμα για να λάβει την απάντηση του κ. Καλιαντάση ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με αυτά.

«Διαπιστώσαμε ότι σε πρώτη φάση δεν είχε τη δεδηλωμένη, σε δεύτερη φάση συνεργάστηκαν μεταξύ τους και εξέλεξαν πρόεδρο», σχολίασε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Γιώτα Πούλου.

Για τη θέση του αντιπροέδρου ο Ν. Καραμπέτσος έλαβε 23 υπέρ και 10 λευκά και για την θέση γραμματέα η Γ. Νταντούμη 21 υπέρ, 11 λευκά και 1 άκυρο.

«Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν» τόνισε ο νέος πρόεδρος Δ. Καλιαντάσης και συμπλήρωσε: «Θεωρώ ότι η θέση του προέδρου του Δ.Σ. είναι σημαντική για την λειτουργία του οργάνου αλλά και για την σύμπνοια μεταξύ των παρατάξεων. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθώ και με αυτό το πνεύμα».

Τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ευχαρίστησε ο Ν. Καραμπέτσος με ευχές για «δύναμη και καλή συνεργασία».

Η γραμματέας Γ. Νταντούμη σημείωσε: «Ευχαριστώ όλους τους Δ.Σ. που με στήριξαν και με ψήφισαν. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθώ επιτυχώς στα νέα μου καθήκοντα».

Από την πλευρά τους οι παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης που δεν πρότειναν υποψήφιους για τις θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα εξέφρασαν την έντονη διαφωνία του με τον σχετικό νόμο.

«Δεν προτείναμε υποψήφιο για την θέση του γραμματέα διότι θεωρούμε ότι η θέση αυτή όπως και του αντιπροέδρου είναι τυπικές θέσεις», είπε η Γιώτα Πούλου και ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο «να τηρήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου».

Από την πλευρά του ο Νώντας Κοτσικώνας επεσήμανε: «Οι θέσεις το αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δ.Σ. έχουν καθαρά διακοσμητικό ρόλο. Εμείς διαφωνούμε με την διαδικασία αυτή και θεωρούμε ότι έχουν σοβαρές ευθύνες τα πολιτικά κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που έχουν ψηφήσει τον σχετικό νόμο. Έτσι δεν συμμετείχαμε στη διαδικασία και ανεξάρτητα από τα πρόσωπα ψηφήσαμε λευκό».

Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στον ορισμό των αντιδημάρχων αφού οι υποψήφιοι είναι πολλοί και οι θέσεις λίγες.

Αρκετοί ωστόσο επισημαίνουν ότι αφού προχώρησαν τα… πεντάμηνα, γιατί να μην προχωρήσουν και τα 9μηνα…

Ορισμένοι όμως μια τέτοια λύση ισορροπιών «τρόμου» την βλέπουν υποτιμητικά με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Το μαχαίρι και το πεπόνι  πάντως το κρατάει ο Νίκος Παπαγγελής…