Με κρύο, απρόοπτα και ευχές για φώτιση γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

fota2013Με ηλιοφάνεια αλλά τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν στη Λιβαδειά τα Θεοφάνεια ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα αφού στην Κρύα αρχικά το σκοινί που κρατούσε τον Σταυρό μπλέχτηκε σε καλώδια, στη συνέχεια ο Σταυρός έπεσε το βυθό για να βρεθεί αρκετά λεπτά αργότερα από δύο θαρραλέους νεαρούς που έπεσαν στα παγωμένα νερά και έτσι χρειάστηκε ένας δεύτερος για να ολοκληρωθεί η τελετή.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος πιστών προσήλθαν την Κυριακή το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς και στις πηγές της Κρύας για να συμμετάσχουν στον καθαγιασμό των υδάτων ενώ στα μηνύματα των επισήμων για άλλη μια χρονιά κυριάρχησε η οικονομική κρίση και οι ευχές για φώτιση στους κυβερνόντες.

«Τα Θεοφάνεια μας φέρνουν τον Θεϊκό φωτισμό στη ζωή μας και σήμερα ο Απόστολος Παύλος μας προέτρεψε να ζήσουμε οι πιστοί οσίως, δικαίως και ευσεβώς. Είναι τρείς λέξεις που έχουν σπουδαίο νόημα. Αν αυτά τα βάλουμε στη ζωή μας και τα εφαρμόσουμε όσο μπορούμε πραγματικά θα υπάρχει ευεργετική απήχηση ιδιαίτερα σήμερα. Για αυτό λοιπόν θέλω να ευχηθώ μαζί με τους πατέρες της επαρχίας μας σε όλους υγεία, δύναμη, ευλογημένη η νέα χρονιά και προπαντός ενότητα, προσπάθεια και αγώνας για το κοινό καλό. Να ευχηθούμε επίσης στους άρχοντες και τους κυβερνόντες δύναμη και ενίσχυση με την παράκληση ο λαός μας να μη φορτωθεί άλλο γιατί δεν αντέχει και ακόμα περισσότερο να υπάρξουν ευεργετικά νομοθετήματα για την στήριξη της ζωής όλων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο αγιασμός των υδάτων ας σηματοδοτήσει μια καινούργια αρχή για την χώρα μας έτσι ώστε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία να αμβλυνθούν».

Ο βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας σε δηλώσεις του είπε μεταξύ άλλων: «Ο αγιασμός των υδάτων να μας φέρει καθαρές σκέψεις σε όλους όσοι παίρνουμε αποφάσεις για τον τόπο. Οι αποφάσεις να ακολουθηθούν από πράξεις και το 2013 να γίνει μια νέα αρχή για την ανοικοδόμηση του ελληνικού κράτους. Εμείς οι πολιτικοί πρώτα απ όλα πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο, το βιοτικό επίπεδο των προηγούμενων δεκαετιών δεν πρόκειται να έρθει γρήγορα πρέπει πρώτα να φτιάξουμε μια καινούργια Ελλάδα.

Ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας ευχήθηκε χρόνια πολλά και συμπλήρωσε: «Η φώτιση του αγίου πνεύματος είναι αναγκαία σε όλους μας και πολύ περισσότερο σε εκείνους οι οποίοι συνειδητά ή μη επιθυμούν την αποτυχία της κυβέρνησης και την χρεοκοπία της Ελλάδας».

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε: «Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη. Σε συμβολικό επίπεδο η εκτελεστική εξουσία να έχει φώτιση και να πάρει ανατρεπτικές αποφάσεις, αποφάσεις χρήσιμες για τους πολίτες, αποφάσεις που να αποφεύγουν τις παθογένειες του παρελθόντος  για να μπορέσουμε να έχουμε μια διαφορετική ημέρα. Εμείς ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση περνάμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να είμαστε δίπλα στους πολίτες και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».