Και πάλι με Γιάννη Σταθά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ (2012-2014) Γιάννης Σταθάς και εκ νέου υποψήφιος στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποτελεί λόγω της πολιτικής και κοινωνικής του δράσης το βαρύ “πυροβολικό” και καλείται για ακόμα μια φορά να τραβήξει το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

 

Ο Γ. Σταθάς γεννήθηκε το 1975 στο Δίστομο, είναι βιομηχανικός εργάτης και πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοιχτού  Πανεπιστημίου στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας (2012-2014), Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής  για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς (2010-2014).

 

Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας  έχει προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων για σημαντικά ζητήματα του Νομού Βοιωτίας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

* Ρύπανση του Ασωπού ποταμού.

* ΧΥΤΑ Λιβαδειάς και Θήβας.

* Λειτουργία των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, των καταστημάτων ΙΚΑ και των Κέντρων Υγείας της Βοιωτίας,

* ΔΟΥ Θήβας, και

* Οργανισμός Κωπαΐδας.

 

Κατατάσσεται 6ος μεταξύ των 300 Βουλευτών στον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε επίπεδο ερωτήσεων.

 

Αυτά και η πολιτική του δράση όπως και η κοινωνική είναι τα γνωστά.

Άγνωστα όμως παραμένουν τα πιο σημαντικά αφού ο ίδιος ποτέ δεν μιλά γι΄ αυτά για τα οποία κάποιοι όπως ανέφεραν και ορισμένα δημοσιεύματα τον κατηγόρησαν οτι “χαλάει την πιάτσα”.

Ως Βουλευτής λοιπόν ο Γιάννης Σταθάς,

κατέθετε  ολόκληρο το ποσό, που λάμβανε από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στο ΚΕΘΕΑ-ΣΤΡΟΦΗ το πρώτο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων,

μέρος της βουλευτικής  του αποζημίωσης κατέθετε στο Σύλλογο Ιμβρίων για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο.

Επίσης από την εκλογή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατέθετε στη ΦΛΟΓΑ τον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια μέρος του μισθού του, ως βιομηχανικός εργάτης στην «Αλουμίνιον Α. Ε.».

 

Ακόμα δεν έχει χρησιμοποιήσει τα βουλευτικά του προνόμια.

Και πιο συγκεκριμένα:

* Δεν πήρε το βουλευτικό αυτοκίνητο.

*  Έχει διαθέσει τους αστυνομικούς, που δικαιούταν ως Βουλευτής, στο Α.Τ. Αλιάρτου.

* Δεν προσέλαβε μετακλητούς υπαλλήλους (από το Δημόσιο).

 

Να σημειωθεί οτι το 2010, ως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, έκανε προσφυγή ενάντια στο Μνημόνιο.

Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, με την έντονη συνδικαλιστική δράση, ήταν το μοναδικό Εργατικό Κέντρο που προχώρησε σε προσφυγή, ενώ εδώ και τρία χρόνια έχει ιδρύσει  τις εξής  κοινωνικές δομές αλληλεγγύης:

* Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εξυπηρετεί περισσότερα από 300 άτομα το μήνα.

* Κοινωνικό Ιατρείο.

* Κοινωνικό Φροντιστήριο.

* Κοινωνικό Φαρμακείο.

 

Ίσως για όλα αυτά, ίσως γιατί μπορεί ακόμα να λέει όχι σε ευκολίες και προνόμια, ίσως γιατί είναι ο μοναδικός βιομηχανικός εργάτης που έχει εκλεγεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όντας ταυτόχρονα και πτυχιούχος ΑΕΙ, πράγματι… τους “χαλάει την πιάτσα”.