Γ. Καράμπελας: Από εμένα δεν θα ακούτε τα πάντα, θα ακούτε όμως πάντα την αλήθεια

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια ομιλία που προκάλεσε αίσθηση αφού είπε τα πράγματα με το όνομά τους ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα από τη Λιβαδειά ο Βουλευτής Βοιωτίας (2012-2014) της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας ο οποίος είναι και πάλι υποψήφιος.

“Μαζί έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια μια βαθιά και ειλικρινή σχέση. Δεν ακολούθησα ποτέ πολιτικές παροχολογίας δεσμεύοντας τα χρήματα των επόμενων γενεών και δεν έκοψα ποτέ κορδέλες φορώντας το κοστούμι του «καλού βουλευτή». Αυτό το κοστούμι το άφησα για τους άλλους”, είπε ο Γ. Καράμπελας και πρόσθεσε: “Από εμένα δεν θ’ ακούτε τα πάντα. Θ’ ακούτε πάντα την αλήθεια”.

Ο κ. Καράμπελας αφού σημείωσε οτι “η χώρα σύρεται σε πρόωρες εθνικές εκλογές” από “τους συνεταίρους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΧΑ”, καθώς “δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα 2,5 τελευταία χρόνια είχαν κοινή πορεία σε όλα τα νομοσχέδια”, κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε έναν σύντομο αλλά περιεκτικό απολογισμό της κυβέρνησης αλλά και του ιδίου χωρίς ωστόσο να παραλείψει να κάνει και αυτοκριτική.

“Άμεσος στόχος μας ήταν ν’ ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως χώρα και να δώσουμε προοπτική ελπίδας στον Έλληνα πολίτη, Για να το πετύχουμε αυτό έπρεπε να προχωρήσουμε ταχύτατα και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δανειστές και εταίρους μας. Το 2012 η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς παρέλαβαν ένα πολύ βαρύ φορτίο: να κρατήσουν την ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα ζωντανή και με ασφάλεια να την οδηγήσουν έξω από την κρίση και ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Οι πολίτες στις εκλογές του 2012 επέλεξαν κυβέρνηση συνεργασίας και όχι κυβέρνηση αυτοδυναμίας γεγονός που δεν μας επέτρεψε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας όπως θα θέλαμε”, είπε ο Γ. Καράμπελας και συμπλήρωσε: “Δεν είμαστε θαυμαστές της Τρόικας και των μνημονίων της!!  Ούτε ξαφνικά αγαπήσαμε το ΠΑΣΟΚ! Αναγκαστήκαμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι διαπραγματεύσεων και με τους δύο! Για να βρούμε λύσεις για τη σωτηρία της χώρας!”.

Υποστήριξε επίσης οτι μέσα σε 2,5 χρόνια προωθήθηκαν τόσες μεταρρυθμίσεις όσες δεν είχαν γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά, οι οποίες και αναβάθμισαν την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει οτι αντίθετα τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα, εξαντλούν και αγανακτούν τον Έλληνα φορολογούμενο.

Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις έδωσε έμφαση στην πλήρη καταγραφή της ακίνητης περιουσίας όλων των Ελλήνων, στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στο κόψιμο των “μαϊμού” συντάξεων και στις ιδιωτικοποιήσεις λέγοντας πως “το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας” και “οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αυτές που φέρνουν χρήματα στο δημόσιο και ανοίγουν θέσεις εργασίας για να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία”.

Παράλληλα επεσήμανε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23 σε 13%,τη μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς την εφορία και τ’ ασφαλιστικά ταμεία, την αναδιάρθρωση του χρέους χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες, τη θεσμοθέτηση ενός πιο δίκαιου φόρου ακίνητης περιουσίας.

Ακόμα μίλησε για την αλλαγή των ορίων ηλικίας στη συνταξιοδότηση αγροτών από τα 67 σε 62 έτη με 40 έτη ασφάλισης, την διαδοχική ασφάλιση στον ΟΓΑ, την αναγνώριση για πρώτη φορά 5 πλασματικών ετών εργασίας στους αγρότες, την τροπολογία με την οποία τα έσοδα από τα αγροτικά φωτοβολταϊκά λογίζονται ως αγροτικό εισόδημα, κάτι που σημαίνει ότι αντί να υπόκεινται σε φορολογία με συντελεστή 26%, θα φορολογούνται με 13%.

“Σ’ ότι αφορά την νέα κοινή αγροτική πολιτική, που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού καλύπτεται από αγροτικές περιοχές, έχει διασφαλισμένους πόρους 20 δις ευρώ για την επόμενη επταετία, εκ των οποίων τα 14 δις αφορούν άμεσες ενισχύσεις, δηλαδή περίπου 2 δις τον χρόνο, και 6 δις για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης”, είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε: “Αντιλαμβάνεστε ότι με την πολιτική σύγκρουσης που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εταίρους μας, αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να μας πιστωθούν σε ενδεχόμενη κυβέρνησής τους”.

Συνέχισε με αναφορά στη μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει οτι “φέτος η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατέθεσε τον πρώτο ισοσκελισμένο προϋπολογισμό”, του οποίου ο κ. Καράμπελας ήταν ειδικός εισηγητής στο κομμάτι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε οτι αφορά στις προσωπικές του παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο ελληνικό κοινοβούλιο επικέντρωση στην συμβολή και αρωγή ώστε να κλείσει ο Οργανισμός Κωπαΐδας και να περάσει στην Περιφέρεια, στον αγώνα του για τη μείωση των διοδίων.

“Δυστυχώς οι πολιτικές εξελίξεις πρόλαβαν την νομοθετική παρέμβαση που είχα ετοιμάσει για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, φορτηγών από κάποιο βάρος και άνω”, είπε και συνέχισε: “Τις αγωνίες των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης φρόντισε να εκμεταλλευτεί ο κ. Χρυσοχοΐδης, τάζοντάς τους ανέφικτα πράγματα, την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα έως τον Ιούνιο του 2015. Η απάντηση όμως που πήρα εγγράφως από το υπουργείο στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, εκθέτει τόσο τον ίδιο τον υπουργό, όσο και αυτούς που έσπευσαν να τον συγχαρούν”.

Ο Γιάννης Καράμπελας μίλησε ακόμα για τις πρωτοβουλίες του με σκοπό την ενίσχυση των νοσοκομείων Βοιωτίας παραπέμποντας μάλιστα στην ομιλία του Α. Σαμαρά στην Χαλκίδα που αναφέρθηκε σε αναβάθμιση του νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε πως “το αίσθημα δικαιοσύνης και δη κοινωνικής δικαιοσύνης στους Έλληνες πολίτες κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα” και οτι δεν είναι περήφανος “που δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την λίστα Λαγκάρτ”.

Επίσης θύμισε οτι με δικές του νομοθετικές παρεμβάσεις, συγκροτείται «Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού» και οτι εντάσσεται στον αναπτυξιακό νόμο η ανάπτυξη γενοσήμων φαρμάκων από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, κόντρα στην επιθυμία της τρόικα.

Σημαντικές επίσης ήταν οι παρεμβάσεις του Γ. Καράμπελα για την απόσυρση της διάταξης του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα καταργούσε τη δημοσίευση των προκηρύξεων Δημοσίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Τύπο κάτι το οποίο αφενός θα δημιουργούσε οικονομικό πρόβλημα στις εφημερίδες και αφετέρου θα προέκυπταν ζητήματα διαφάνειας αλλά και για να προχωρήσει η αύξηση των μηνιαίων δόσεων σε 100 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τ΄ασφαλιστικά ταμεία.

Υπογράμμισε δε την προσπάθειά του για να μπει ένα τέλος στην ασυλία των αντιρρησιών συνείδησης και τόνισε οτι νιώθει περήφανος που δεν ψήφισε “τη δυνατότητα χορήγησης άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση σε τρομοκράτες”.

Ειδική αναφορά έκανε στην αλλαγή για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» με την ίδρυση της νέας Δημοτικής Ενότητας Δηλεσίου, με δική του παρέμβαση κάτι ανοίγει έτσι τον δρόμο για την διόρθωση περαιτέρω διοικητικών στρεβλώσεων που προήλθαν από την ψήφιση κι εφαρμογή του.

“Φίλες και φίλοι μαζί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Στις 25 Ιανουαρίου βάζουμε τέλος στον λαϊκισμό. Γιατί με την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας εμείς δεν παίζουμε.

Είναι η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά. Μαζί. Πορευόμαστε μαζί. Διεκδικούμε μαζί. Για το μέλλον που μας αξίζει”, κατέληξε ο Γιάννης Καράμπελας.

kar02

kar03

kar04

kar05