Ερώτηση Σταθά για τις καταστροφές στο Δήλεσι

Κοινοποίηση στα Social Media

stathasepitropiΕρώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τις καταστροφές στο Δήλεσι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς.

«Τεράστια είναι τα προβλήματα και οι καταστροφές που προκλήθηκαν στον Δήμο Τανάγρας και συγκεκριμένα στο πρώην κοινοτικό διαμέρισμα του Δήλεσι από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα χρόνια μάλιστα προβλήματα που αφορούν αφενός τα νερά της Εθνικής Οδού, τα οποία λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής και της μη υλοποίησης των απαιτούμενων έργων, παρά τις προσπάθειες της τοπικής Δημοτικής Αρχής, πλημμυρίζουν την κοινότητα του Δήλεσι, και αφετέρου την μη οριοθέτηση και υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Ασωπό προς αποφυγή της υπερχείλισης του ποταμού, επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ειδικότερα, αποτέλεσμα των προαναφερθέντων χρόνιων παραλείψεων ήταν, κατά τις πρόσφατες θεομηνίες, να πλημμυρίσουν και να υποστούν σοβαρότατες ζημιές βιοτεχνίες που βρίσκονται στην περιοχή του Δήλεσι, καθώς και περισσότερες από δέκα οικίες», σημειώνει ο κ. Σταθάς.
Καταλήγοντας ερωτά τον κ. υπουργό δεδομένης της ύπαρξης μελετών και προτάσεων υλοποίησης των αναγκαίων έργων, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την ταχύτερη υλοποίηση των έργων αυτών και τι προτίθεται να κάνει, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες κάτοικοι.