Με ευχές για ένα ευλογημένο 2015 και αγώνα για ένα καλύτερο αύριο έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Tην καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε την Τετάρτη το μεσημέρι παρουσία εκπροσωπών των τοπικών αρχών, κληρικών και πιστών η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου σε όλους για καλή χρονιά, ευλογημένη, με υγεία και δύναμη.

“Η πατερική σκέψη και η σοφία μας οδηγούν να πούμε δυο πράγματα, οτι ο χρόνος είναι ένα δώρο του Θεού στον άνθρωπο για να μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε και ο χρόνος που πέρασε ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Τον δε χρόνο που έρχεται και τον προσμένουμε δεν τον ξέρουμε και ευχόμαστε να είναι ευλογημένος. Εκείνο λοιπόν που έχουμε να αξιοποιήσουμε είναι το παρών που όπως λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος πρέπει να τον αξιοποιούμε με κάθε λεπτομέρεια και κάθε επιμέλεια”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος και συμπλήρωσε: “Εύχομαι σε όλους ο χρόνος της ζωής μας να είναι όμορφος, ευτυχισμένος, αληθινός αλλά προπαντός να είναι καρποφόρος και πολύτιμος σε μια εποχή που έχει ανάγκη η κοινωνία μας και οι συνάνθρωποί μας”.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, όλους όσου βοηθούν την Βοιωτική Εκκλησία στο έργο της καθώς και όσους στέκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη κυρίψς τώρα στην δύσκολη εποχή της κρίσης.

“Είναι μια υπόθεση που δεν φαίνεται να τελειώνει και μάλλον οι ανάγκες μεγαλώνουν και επιτείνονται”, είπε και πρόσθεσε: “Γι΄ αυτό θέλω να παρακαλέσω σε αυτή την προσπάθεια να ανανεώσουμε και να αυξήσουμε τον αριθμό των εθελοντών”.

Ωστόσο αφού αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει η Μητρόπολη δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει οτι η Εκκλησίας δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και ο κύριος ρόλος της είναι άλλος.

“Ότι κάλο γίνεται με την χάρη του Θεού από όλους μας είναι χρέος της εκκλησίας αλλά δεν είναι η πρώτη της ευθύνη. Η πρώτη της ευθύνη είναι να μεταφέρει τον προφητικό λόγο του Θεού στους ανθρώπους, να ενισχύει και καλύπτει τις πνευματικές ανάγκες, να βλέπει τον άνθρωπο συνολικά”, είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος.

Ο κ. Γεώργιος απευθυνόμενος στις αρχές του τόπου και όσους ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο αύριο έδωσε έμφαση “στην αγάπη και την αλληλεγγύη”, υπογράμμισε οτι “πρέπει να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας και να καλλιεργήσουμε την ενότητα” και κατέληξε: “Να κρατήσουμε την αισιοδοξία μας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο ανεξάρτητα από τους ισχυρούς και δυνατούς που υπολογίσουν αλλιώς τα πράγματα και μας μετρούν όχι ως πρόσωπα αλλά ως αριθμούς”.

Τέλος καλή χρονιά ευχήθηκαν οι Βουλευτές Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας της Ν.Δ. και Γιάννης Σταθάς του ΣΥΡΙΖΑ, από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά και από τον δήμο Λεβαδέων η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου.

mit4

mit3

mit2