Σύντομα το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας του δήμου Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Τον Ιανουάριο αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας του δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο των δράσεων της κοινωνικής πολιτικής που αναπτύσσει.

Μάλιστα όπως σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Γιάννα Νταντούμη ο δήμος για πρώτη φορά δίνει μεγάλη έμφαση στην στήριξη συμπολιτών που έχουν ανάγκη κάτι άλλωστε για το οποίο είχε δεσμευτεί προεκλογικά η δήμαρχος γιώτα Πούλου θέτοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των προτεραιοτήτων.

“Για πρώτη φορά έχει ο δήμος ένα σημαντικό ποσό για κοινωνικές δράσεις. Η αύξηση είναι της τάξης του 264% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν προβλεφθεί μεταξύ άλλων 80.000 ευρώ για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πρόκειται για μια δικλείδα ασφαλείας, γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία θα πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε τις εθελοντικές παρεμβάσεις. Ήδη έχουμε πάρα πολλούς στόχους και εκδηλώσεις ώστε να πετύχουμε να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από δημότες ή από προγράμματα”, τόνισε η κ. Νταντούμη και πρόσθεσε πως αν τα είδη συγκεντρωθούν από εθελοντικές προσφορές τότε τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί θα δοθούν σε άλλες κοινωνικές δομές.

Σε οτι αφορά το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας απευθύνεται σε άνεργους συμπολίτες και η διαφορά σε σχέση με τον ΟΑΕΔ είναι οτι απευθύνεται στο σύνολο των πραγματικά άνεργων και όχι μόνο σε όσους έχουν κάρτα ανεργίας.

“Θα υπάρχει σύνδεση όχι μόνο με τον ΟΑΕΔ αλλά και με άλλους φορείς όπως με το Επιμελητήριο και με τις επιχειρήσεις του δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής”, είπε και πρόσθεσε: “η συγκεκριμένη δράση δεν είναι χρηματοδοτούμενη αλλά πραγματοποιείται με πόρους του Δήμου Λεβαδέων”.

Όπως έκανε γνωστό οι ομάδες των χρηστών θα είναι τρείς. Θα είναι οι άνεργοι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι θα παίρνουν κλειδάριθμο και θα διαχειρίζονται μόνοι τους το πρόγραμμα, δηλαδή παρουσιάζουν το βιογραφικό τους και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θέλουν. Στην συνέχεια η άλλη ομάδα χρηστών, οι επιχειρήσεις αφού πάρουν κλειδάριθμο θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα ενώ ο τρίτος χρήστης, ο Δημος θα ελέγχει την πορεία του προγράμματος, της σύζευξης μεταξύ επιχείρησης και ενδιαφερόμενου.

Επίσης ο Δήμος θα ενημερώνει με email και τους ενδιαφερόμενους άνεργους και τις επιχειρήσεις για όλα τα προγράμματα που υπάρχουν σε συνεργασία με τις σχετικές δομές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.