Άνοιξε τις πόρτες του το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που στεγάζεται στην οδό Δωδεκανήσου(κοντά στο ΚΑΠΗ) παρουσίασε η δημοτική αρχή στο πλαίσιο των δράσεων της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου, ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου,  ενώ παράλληλα κάλεσε όλους του δημότες να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να προσφέρουν την δική τους βοήθεια σε όλες τις κοινωνικές δομές που έχει σχεδιάσει ο Δήμος και θα υλοποιήσει το επόμενο διάστημα.

“Καλώ όλους τους δημότες γιατί θέλουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο να λειτουργήσει όχι σε βάση επετειακή, Χριστούγεννα και Πάσχα, αλλά καθημερινά και για αυτό θέλουμε να υπάρχει μια κανονική ροή βοήθειας προς τους δημότες μας», τόνισε η κ. Πούλου και συμπλήρωσε: “Οι δημότες θα πρέπει να έρθουν να αγκαλιάσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο με κάθε τρόπο είτε βοηθώντας, είτε βοηθούμενοι. Σήμερα είναι ένας δημότης μας σε ανάγκη, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. Έτσι πρέπει να το δούμε, δεν υπάρχει κανένα πνεύμα φιλανθρωπίας σε αυτό που κάνουμε, υπάρχει ένα πνεύμα βοήθειας, αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπο που στην δεδομένη στιγμή ζει ένα πρόβλημα»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύη, όπως τόνισε η κ. Πούλου άμεσα θα υλοποιηθούν και άλλες κοινωνικές δομές, όπως το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό φυσικοθεραπευτήριο και το γραφείο ευρέσεως εργασίας.

Tην σημαντική συμβολή της αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ιωάννα Νταντούμη.

“Το κοινωνικό κράτος καταρρέει αλλά η αυτοδιοίκηση ως το τελευταίο ανάχωμα του Κράτους Πρόνοιας βάζει μπροστά την κοινωνία στηριζόμενη στην αλληλεγγύη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων είναι  η ελάχιστη συνεισφορά στους δημότες μας, θύματα της οικονομικής κρίσης», είπε μεταξύ άλλων.

Η λειτουργία του, όπως δήλωσε, θα εξυπηρετήσει  αρχικά 50 οικογένειες που ήδη έχουν κάνει αίτηση στο Δήμο Λεβαδέων, ενώ μια φορά την εβδομάδα θα δίνεται στο ¼ των ενδιαφερόμενων είδη πρώτης ανάγκης.

«Ήδη στον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί έχουμε συμπεριλάβει κονδύλι των 80.000 ευρώ για τρόφιμα και είδη ανάγκης», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας οτι πέρα από είδη διατροφής, ένδυσης και υπόδησης, σχολικά είδη και είδη καθαριότητας καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να γεμίσει ο χώρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου το επόμενο διάστημα και με είδη οικιακής χρήσης.

Καταλήγοντας η Αντιδήμαρχος κατέληξε: “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες που ανταποκρίθηκαν, την Δημοτική Ομάδα του Θεάτρου Λιβαδειάς που πρόσφερε μια παράσταση και μαζεύτηκαν τρόφιμα και είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τις επιχειρήσεις της πόλης που επίσης μας έστειλαν πράγματα έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους δημότες μας”.

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται και επιθυμούν να γραφτούν στις λίστες για τα είδη του Κοινωνικού παντοπωλείου θα πρέπει να απευθύνονται στον Δήμο Λιβαδειάς, στο τηλέφωνο 22613 50841(υπεύθυνη κ. Κριμπά).

pant2