Για λογοκρισία καταγγέλλει το διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ο Σύλλογος Εργαζομένων

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, προκάλεσε η απόφαση του Διοικητή  Κώστα Ρουσόπουλου, να απαγορεύσει στους εργαζόμενους τη δημόσια έκφραση των απόψεων τους, για θέματα του  νοσοκομείου.

“Σας υπενθυμίζουμε οτι δικαίωμα έκφρασης απόψεων δημόσιας για θέματα που αφορούν το Γ.Ν. Λιβαδειάς έχουν μόνο τα θεσμικά του Όργανα. Για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (μεμονωμένου προσώπου) πρέπει να ζητείται άδεια του Διοικητή του Νοσοκομείου. Εφιστάται η ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των ανωτέρω”, αναφέρει το σχετιοκό έγγραφο του κ. Ρουσσόπουλου.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εργαζομένων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: “Προς μεγάλη έκπληξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, στις 18-12-2014 κοινοποιήθηκε το υπ’ αριθ. πρωτ. 620/18-12-2014 έγγραφο του κ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς-Γ.Ν. Θηβών, με το οποίο απαγορεύει σε οποιονδήποτε εργαζόμενο του Νοσοκομείου να εκφράζει μεμονωμένα τις απόψεις του, για θέματα που αφορούν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς”. Και πρόσθέτει: “Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς υπενθυμίζει στον κ. Διοικητή ότι αποτελεί συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους (άρθρ. 14 παρ. 1 Συντ.) και ότι η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύεται, επίσης, από το Σύνταγμα (άρθρ. 14 παρ. 2 Συντ.)”.

Σύμφωνα με τον σύλλογο “πρακτικές τέτοιου τύπου προσβάλλουν κατάφωρα όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους του Γ.Ν. Λιβαδειάς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινώς ακούραστα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους έχει ανάγκη, και μάχονται για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου”.

Παράλληλα τονίζει οτι “κανένας, οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχει, δεν έχει το δικαίωμα σε ένα δημοκρατικό κράτος, όπως είναι η χώρα μας, να απαγορεύει στους εργαζομένους του Νοσοκομείου να ασκούν ελεύθερα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να μάχονται για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους”.

Καταλήγοντας ο Σύλλογος δηλώνει οτι επιφυλάσσεται “παντός νομίμου δικαιώματός του” και καλεί τον κ. Διοικητή “να ανακαλέσει άμεσα το πιο πάνω έγγραφο και να απέχει στο μέλλον από τέτοιου είδους ενέργειες, που θυμίζουν μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας”.