Το διάγγελμα Σαμαρά – ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση στα Social Media

O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του, επισήμανε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και μετά να γίνουν εκλογές.

“Κάνουμε ότι επιβάλει το Σύνταγμα και το συμφέρον της χώρας ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή. Πρέπει να μη γίνουν εκλογές” σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

“Τα προβλήματα της χώρας δε μπορούν να βαλτώνουν σε μία μόνιμη προεκλογική περίοδο. Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιοα στλήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών που πάντα διαψεύδεται αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη δημοκρατία μας. Κατηγοριών στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιτεί ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος. Θυμίζω ότι ο κ. Τσίπρας ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή δυο μήνες πριν είχε πει το απίστευτο ότι δηλαδή όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι κι εξαγορασμένος, ενώ προχθές συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους του πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα. Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν. Και αυτό είναι το στοίχημα της δημοκρατίας σήμερα.

Τους καλώ λοιπόν όλους να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, τη ψυχή τους τη φωνή του εθνικού συμφέροντος αλλά και της κοινής λογικής. Τους καλώ σε συναίνεση για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας” πρόσθεσε.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της χώρας να διαπραγματευθούμε στη συνέχεια την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του Μνημονίου, και την νέα συμφωνία θωράκισης της Ελλάδας.
Ακόμα προσδοκώ τη στήριξη όλων των βουλευτών για να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση, ώστε πολύ σύντομα η Ελλάδα να έχει το νέο Σύνταγμα που χρειάζεται. Να μη μπει σε περιπέτειες και να μην αναβάλει τη Συνταγματική αλλαγή για πολλά ακόμα χρόνια.

Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους.

Είναι λοιπόν εθνική υποχρέωση, αλλά το λέει και η κοινή λογική, πρώτα να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας. Και μετά, θωρακισμένοι οικονομικά και πολιτικά, μπορούμε να βρούμε το κατάλληλο χρονοδιάγραμμα για εθνικές εκλογές ακόμα και στο τέλος του 2015.
Γιατί κάτω από συνθήκες προεκλογικής πόλωσης, μόνον αφελείς θα πίστευαν ότι μπορεί κανείς να διαπραγματεύεται για την οικονομία μας ή να αλλάζει το Σύνταγμά μας. Αυτό λέει η φωνή της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό.

Και αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο αληθινής συναίνεσης, χωρίς θεσμικές εμπλοκές και χωρίς ακυβερνησία. Ώστε η επόμενη μέρα να βρει την πατρίδα μας ενωμένη, τη δημοκρατία μας σταθερή και την οικονομία μας αξιόπιστη και θωρακισμένη μέσα στην Ευρώπη” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δείτε το βίντεο:

http://www.enikos.gr/