Γ. Σταθάς: Στον “αέρα” οι εργαζόμενοι του Ο.Κ. σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά με θέμα “Στον αέρα οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Κωπαΐδας” απάντησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

“…το μόνιμο προσωπικό, καθώς και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που με τις διατάξεις του παρόντος νόμου καταργούνται τίθεται σε διαθεσιμότητα, με εξαίρεση όσους εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παρ 2 περίπτωση Δ του άρθρου 90 του ν 4172/2013 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, οι οποίο μεταφέρονται ή μετατάσσονται αυτοδικαίως στο φορέα που μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων ή σε κενές ή συνιστώμενες με την απόφαση μετάταξης ή μεταφοράς του αρμόδιου κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης προσωποπαγείς θέσεις…”, αναφέρει ο υπουργός μεταξύ άλλων στην απάντησή του.

“Η απάντηση του κ. Υπουργού για το μέλλον των εργαζομένων του Ο.Κ. δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα και αυτό διότι δεν πληρώνονται από την ενιαία αρχή πληρωμών για να ισχύουν τα όσα αναφέρει αλλά πληρώνονται από τον ίδιο τον Οργανισμό που αυτή τη στιγμή έχει καταργηθεί”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάς και πρόσθεσε: “Κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι βρίσκονται στον “αέρα” ενώ ο Ο.Κ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του διότι δεν υπάρχει ακόμα η αντίστοιχη δομή στην Περιφέρεια”.

H περίοδος αυτή είναι η κύρια εισπρακτική περίοδος για τον Ο.Κ., ενώ από την πλευρά τους οι αγρότες όπως επισημαίνουν περιμένουν άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διότι θέλουν βεβαιώσεις για το αγροτικό τιμολόγιο, βεβαιώσεις οτι δεν οφείλουν αρδευτικά τέλη ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε περίπτωση συμβολαίων που πάλι χρειάζεται βεβαίωση δεδομένου οτι για όλα αυτά απαιτείται αριθμός πρωτοκόλλου.