Το καράβι του Ορχομενού

Κοινοποίηση στα Social Media

Στα γιορτινά ντύθηκε και ο Ορχομενός στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων στολίζοντας όμως όχι δέντρο αλλά καράβι, συμβολικό με το όνομα 10 με το σκεπτικό πως αν ο καθένας διαθέσει δέκα λεπτά από τον χρόνο του για τον τόπο του τότε πολλά μπορούν να γίνουν και πολλά να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Το παρών στην εκδήλωση της φωταγώγησης του καραβιού έδωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοιτου Ορχομενού εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου που τραγούδησαν, χόρεψαν και ανέδειξαν το εορταστικό πνεύμα δημιουργώντας μια φανταστική ατμόσφαιρα.

«Η αστείρευτη πηγή δημιουργίας και προσφοράς των Ορχομενίων είναι εδώ και λειτουργεί καινοτόμα και δημιουργικά μπροστά στη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης» σημείωσε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Ορχομενού Κική Καραβαγγέλη που άνοιξε την εκδήλωσε και πρόσθεσε: «Οι εμπνευστές της δημιουργίας του καραβιού, το βάφτισαν 10, δέκα λεπτά. Είναι συμβολική ονομασία και μας καλεί να σκεφτούμε πως αν ο καθένας από μας διαθέσει για τον τόπο μας έστω ένα δεκάλεπτο από την καθημερινότητά του, τότε τα επιτεύγματα θα είναι σπουδαία και κοινωνικά ωφέλιμα”.

Παράλληλα ευχαρίστησε τους εμπνευστές και κατασκευαστές του ωραίου αυτού δημιουργήματος Ανδρέα Παπασιδέρη, Βαγγέλη Παπαλουκάς και Δημήτριο Ταμπραντζή, και την ομάδα εθελοντών που την συγκροτούν οι: Κώστας Μουτσανάς, Λένα  Πόπη, Πέννυ Ζαννιά, Δημήτριος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Γκούτας, Γιαννούλα Ταμπραντζή και Κωσταντίνος Παπαλουκάς, καθώς επίσης τους χορηγούς της εκδήλωσης και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της.

«Είναι επίσης εδώ και δίνουν το παρόν αντιπροσωπίες των συλλόγων της πόλης χωρίς την συμμετοχή των οποίων η σημερινή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, για να πει ο καθένας τις ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων και την καινούργια χρονιά.   Τους αναφέρω με  τη σειρά που θα εμφανιστούν: Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, Λαογραφικός όμιλος Ορχομενού, Καλλιτεχνική Πορεία και σύλλογος Μινύες” κατέληξε και αφού ευχήθηκε υγεία, ευτυχία, ειρήνη και δημιουργία κάλεσε τον Δήμαρχο Ορχομενού να φωταγωγήσει το καράβι.

Ακολούθως ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκάς Υπερήφανος, απεύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε σε όλος καλές γιορτές, χαρά, υγεία και ευτυχία.

Τέλος, με τη φιλαρμονική να σκορπά τις χριστουγεννιάτικες νότες της, τα παιδικά τραγούδια και τα κάλαντα μικρών και μεγάλων, τον ΑιΒασίλη, το χορό και τη μελωδική μουσική αλλά και τα φαναράκια που φώτισαν τον ουρανό ολοκληρώθηκε η εκδήλωση σε ένα πραγματικά Χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

or13

or12