Στη Βουλή η αιματηρή καραμπόλα από το Γιάννη Σταθά

Κοινοποίηση στα Social Media

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά σχετικά με το θανατηφόρο δυστύχημα στο 60ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Σχηματαρίου, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Το απόγευμα της Παρασκευής, 12 Δεκεμβρίου 2014, στο 60ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (στο ύψος των παλαιών διοδίων Σχηματαρίου) στο ρεύμα προς Αθήνα, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σημειώθηκε καραμπόλα 35 οχημάτων, στην οποία έχασε τη ζωή της μια 28χρονη κοπέλα, ενώ άλλα άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό και υπήρχε πίσσα και πετρέλαιο λόγω των έργων που εκτελούνταν από την κοινοπραξία «Νέα Οδός» στο συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι στο εν λόγω σημείο δεν υπήρχε η προβλεπόμενη σήμανση από την εταιρεία που εκτελούσε το έργο.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Τροχαία, Εισαγγελία) ώστε να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ένοχοι;

-Σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ώστε να διαπιστωθεί εάν η κοινοπραξία «Νέα Οδός» που έχει αναλάβει την εκτέλεση των εργασιών έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που απαιτούνται εκ του νόμου για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων;

Επίσης ζητείται να καταθέσουν οι κ.κ. Υπουργοί:

– Το πόρισμα του ελέγχου για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

– Τις άδειες και τις μελέτες που έχει καταθέσει η κοινοπραξία «Νέα Οδός» για την εκτέλεση των  έργων στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.