Παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο Περιφερειάρχης Στερεάς για το δυστύχημα στο Σχηματάρι

Κοινοποίηση στα Social Media

Την παρέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να διερευνηθούν  οι συνθήκες  που οδήγησαν στη θανατηφόρα καραμπόλα στο Σχηματάρι, ζήτησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης με σχετικό έγγραφο του.

Σε γραπτή ανακοίνωση εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους γονείς της 28χρονης που έχασε τη ζωή της αναφέροντας:

Καταρχήν θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεαρής κοπέλας που τόσο άδικα έχασε τη ζωή της.

Βρέθηκα στο μοιραίο σημείο από την πρώτη στιγμή και έζησα από κοντά τα όσα εκτυλίχθηκαν. Οφείλω να ευχαριστήσω τις δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, καθώς και τους εργαζόμενους της Νέας Οδού και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο καθήκον και έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη στείλει από νωρίς σήμερα το πρωί, έγγραφο προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα με το οποία ζητούμε να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το δυστύχημα.

Επίσης, έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες στις Τεχνικές μας Υπηρεσίες προκειμένου να συσταθεί κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα κινηθεί επί της Εθνικής Οδού προκειμένου να εντοπίσει, να καταγράψει και να υποδείξει τυχόν επικίνδυνα σημεία που σχετίζονται με τη σήμανση, τον οδοφωτισμό ή την ποιότητα του οδοστρώματος.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι τυπικά δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας αλλά πιστεύω ότι το ζήτημα μας αφορά όλους. Δεν είναι ώρα να επιρρίψουμε ευθύνες αλλά να κάνουμε ο καθένας από εμάς ο,τι μπορεί ώστε να μη βιώσουμε στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Δεν αντέχουμε άλλες χαμένες ζωές στην άσφαλτο.