Νέα συνάντηση στη Λιβαδειά του Κ. Μπακογιάννη με τους Δημάρχους για την Κωπαΐδα

Κοινοποίηση στα Social Media

Με δημάρχους και εκπροσώπους των δήμων στα γεωγραφικά όρια των οποίων βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας συναντήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενέργειες για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο Κωπαΐδικό πεδίο.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερείαρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Νομικός Σύμβουλος της Περιφέρειας, Γιώργος Ανδρέου και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Βοιωτίας, Θανάσης Μαριγούδης, ο Δήμαρχος Ορχομενού και πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς, Λουκάς Υπερήφανος, Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων Γιάννης Δημητρόπουλος, Λοκρών, Γιάννης Κούρος και Ορχομενού Άγγελος Μαράντος.

Κατά τξ διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και τα αναγκαία τεχνικά έργα του καταργηθέντα Οργανισμού Κωπαΐδας, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η καταγραφή και ο επιμερισμός των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να αναλάβει και να διεκπεραιώσει ο κάθε Δήμος. Ο Περιφερειάρχης και οι επικεφαλής των Δήμων, μετά την κοινή εισήγηση που έθεσαν στο Περιφερειακό Συμβουλίου και η οποία υπερψηφίστηκε, έχουν άμεσο στόχο τον προγραμματισμό των εργασιών για την οριστική επίλυση του προβλήματος της άρδευσης και της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής επ’ ωφελεία των αγροτών και του εισοδήματός τους.

“Όπως ξέρετε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε η εισήγηση που καταθέσαμε μαζι με τους Δημάρχους Αλιάρτου, Θήβας, Λοκρών, Λιβαδειάς και Ορχομενού για το μείζον ζήτημα του Οργανισμού της Κωπαΐδας. Σήμερα, συναντηθήκαμε και πάλι εδω, στη Λιβαδειά, προκειμένου να αποφασίσουμε όλοι μαζι για τις αναγκαίες εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν εντός του Κωπαϊδικού πεδίου. Συζητήσαμε με τους δημάρχους, σε μία ουσιαστική, παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση, ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές μας και τι θα πρέπει να αναλάβει καθένας από εμάς”, επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: “Προφανώς θα συναντηθούμε ξανά με τους δημάρχους. Προφανώς έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι η ενότητα, η συνεργασία και η αδιαμφισβήτητη διάθεση για συνεννόηση που επιδεικνύει η αυτοδιοίκηση για το ζήτημα της Κωπαΐδος”.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό οτι προχωράνε και οι επαφές με την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ και οτι υπάρχει συνεχής επαφή τα συναρμόδια υπουργεία για να ξεκαθαρίσει το θέμα με τους εργαζόμενους στον πρώην Ο.Κ. και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στην συνεργασία της Περιφέρειας με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης η οποία έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα  αναφέρθηκε ο Λουκάς Υπερήφανος.

“Η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη είναι άριστη” είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: “Οι Σημαντικότερες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι να καθαριστούν τα ποτάμια, να καθαριστούν τα αρδευτικά αυλάκια γιατί αν δεν καθαριστούν δεν θα τρέχει το νερό και θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, να γίνουν κάποια γεφύρια, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην Κωπαΐδα να γίνουν έργα μικρά αλλά και υποδομής”.

kop02