Σάββατο 18 Μάρτη διεθνής ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας

ΑΝΤΙΦΑ. ΑΝΤΙΡΑ Λιβαδειάς: Αλληλεγγύη στους Σύριους απεργούς πεινάς της πλατειάς Συντάγματος

Κοινοποίηση στα Social Media

Εκατοντάδες Σύριοι πρόσφυγες, οι περισσότεροι άστεγοι, ανάμεσα τους οικογένειες με μικρά παιδιά, γιατροί, εκπαιδευτικοί, δικηγόροι, φοιτητές, άνθρωποι που στη Συρία, εξ αιτίας του μαινόμενου πολέμου, έχασαν συγγενείς και φίλους, τα σπίτια και τις δουλειές τους και βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 19/11, στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στην Βουλή. Ξεκίνησαν, ως ύστατο μέσο, απεργία πείνας από τις 24 Νοέμβρη, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης, απαιτώντας άσυλο, στέγη και προστασία.

Δραπέτευσαν από το θάνατο στη Συρία και το Αιγαίο, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή κι αυτό γιατί δεν τους μένει άλλος τρόπος για να ζήσουν. 

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και δουλέμποροι θησαυρίζουν σε βάρος της ελπίδας και του αγώνα των ανθρώπων αυτών για ζωή. Ψηφίζουν νόμους που κατακρεουργούν το δικαίωμα πολιτικού ασύλου, αφήνοντας έτσι απροστάτευτους, χιλιάδες πρόσφυγες, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ την ίδια στιγμή προστατεύουν τους δουλεμπόρους, οι οποίοι πάντα βρίσκουν πρόθυμο στήριγμα τον κρατικό μηχανισμό!

Είναι όμως οι ίδιες κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους, που γεννούν  τη φτώχεια, την ανεργία και την μετανάστευση, καλλιεργώντας παράλληλα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να χρεώσουν στους πρόσφυγες τις συνέπειες της πολιτικής αυτής.

Σπαταλούν δισεκατομμύρια χτίζοντας φράχτες στα σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακίζοντας τους αιτούντες άσυλο για 18 μήνες! Φέρνουν την FRONTEX στις θάλασσες όπου πνίγονται γυναίκες και παιδιά από το Φαρμακονήσι μέχρι τη Λαμπεντούζα.

Ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια καθιστώντας την προσφυγιά έγκλημα, εξοντώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.  Αθωώνουν τους εργοδότες της Ν.Μανωλάδας όπου οι μπράβοι τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν 35 εργάτες όταν ζήτησαν να πάρουν τα απλήρωτα μεροκάματα τους. Είναι αυτοί που άνοιξαν το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και το δολοφονικό τους όργιο.
Όμως στις πολιτικές τους θα μας βρουν απέναντι!

Ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια, είναι αγώνας όλων!

 

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ

ΣΤΕΓΗ, ΦΑΓΗΤΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓ. ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ − ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΦΡΟΝΤΕΞ