Εξιχνιάσθηκαν 8 περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών από περιοχές της Λιβαδειάς και του Ορχομενού

Κοινοποίηση στα Social Media

Οκτώ συνολικά περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή  ης Λιβαδειάς και του Ορχομενού Βοιωτίας εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας απο το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Ως δράστες ταχτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πιό συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών δικύκλων, αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση την Παρασκευή το απόγευμα ταυτόχρονων αστυνομικών ερευνών, σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Ζάλτσας Βοιωτίας.

Στις έρευνες που έγιναν σε ποιμνιοστάσια που διατηρούν δυο νεαροί στην βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες, 1 κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο. καθώς και διάφορα εξαρτήματα από επίσης κλεμμένα δίκυκλα.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις αρχές Οκτωβρίου, έως τα τέλη Νοεμβρίου 2014, τουλάχιστον πέντε κλοπές μοτοσικλετών και τρεις κλοπές μοτοποδηλάτων, από διαφορές περιοχές κυρίως της Λιβαδειάς, αλλά και του Ορχομενού.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), “αφαιρούσαν δίκυκλα, κυρίως παλαιάς τεχνολογίας τα οποία στην συνέχεια απέκρυπταν στα ποιμνιοστάσιά τους, με σκοπό αφενός μεν την χρησιμοποίησή τους, αφετέρου δε την αποσυναρμολόγησή τους και την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικών, αποκομίζοντας παράνομα οικονομικά οφέλη”.

Τα κατασχεθέντα δίκυκλα και εξαρτήματα φυλάσσονται και θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.