Τιμητική διάκριση στον Γ. Μπαρδώσα από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση

Κοινοποίηση στα Social Media

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση» στον αρχισυντάκτη της Βοιωτικής εφημερίδας “ΔΙΑΒΗΜΑ” Γιάννη Μπαρδώσα (μέλος της Ένωσης συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου).

Επίσης βραβεύτηκαν ο Λιβαδείτης δημοσιογράφος Πέτρος Μακρής καθώς και άλλοι δύο Στερεοελλαδίτες, ο Σπύρος Καπράλος και ο Ηλίας Ασημακόπουλος.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η Εξαιρετική Τιμητική Διάκριση που απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια το  Ίδρυμα «Μπότση» για την προσφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου και για την ευδόκιμη πορεία του στο Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα.

im6

Η 31η ετήσια τελετή βράβευσης του Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας.

«Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει κάθε χρόνο τους δημοσιογράφους, τα έντυπα, τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση και τιμά τους βετεράνους εκείνους που τίμησαν το δημοσιογραφικό λειτούργημα» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης. Αναφέρθηκε επίσης, στη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών λέγοντας πως «στο διάστημα των 100 χρόνων λειτουργίας της, οι δημοσιογράφοι πάλεψαν σκληρά για να κρατήσουν όρθια την Ένωση και να βελτιώσουν το επίπεδο εργασίας και την ποιότητα ζωής, έδωσαν αγώνες σε δύσκολους καιρούς για να κρατήσουν τη δημοσιογραφία αδέσμευτη, ανεξάρτητη, πολυφωνική».

Κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης βραβεύτηκαν συνολικά δεκαεπτά έγκριτοι δημοσιογράφοι.

Την τιμητική διάκριση στον Βοιωτό Γιάννη Μπαρδώσα για την πολύχρονη και ευδόκιμη προσφορά του στη δημοσιογραφία της περιφέρειας απένειμε ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κώστας Κατής.

Τιμητικές διακρίσεις πήραν επίσης ο Λιβαδείτης Πέτρος Μακρής για την πολύχρονη ευδόκιμη προσφορά του από το 1963 στην μαχόμενη δημοσιογραφία (την διάκριση απένειμε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης), ο Σπύρος Καπράλος, για την εν γένει παρουσία του στο πολιτικό ρεπορτάζ σε ημερήσιες εφημερίδες, στη ΝΕΤ και στο δημόσιο ραδιόφωνο (ΝΕΤ 105,8) όπου διετέλεσε και αρχισυντάκτης ειδήσεων, ο Γεράσιμος Δώσσας για τα 58 χρόνια ευδόκιμης δημοσιογραφικής πορείας σε ημερήσιες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και την επί σειρά ετών συνεισφορά του ως μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια στην Αγγελική Νικολούλη για την τριαντάχρονη μάχιμη δημοσιογραφία και τη μεγάλη κοινωνική της συνεισφορά, εδώ και 19 χρόνια, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» για την οποία έχει τιμηθεί έως σήμερα με 23 βραβεία, ενώ έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα στο αστυνομικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα.

Επίσης τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη για την αξιόλογη δημοσιογραφική του πορεία σε έντυπα, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της βόρειας Ελλάδας και της ομογένειας και στην Γαλάτεια (Γκέλυ) Βουρβούλη για την εργασία της στον τομέα της ανάδειξης των πολυμέσων και την εν γένει επιτυχή δημοσιογραφική της εργασία στο διαδίκτυο.

Τα τέσσερα βραβεία του Ιδρύματος απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια:

Στην Κατερίνα Αντωνοπούλου, για το αποκαλυπτικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε το δράμα των τριών εκατομμυρίων παιδιών του πολέμου στη Συρία, που ζουν σε καταυλισμούς και προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής «Πρώτο Πλάνο» από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Στον Δημήτρη Μιχαλέλη, για την αντικειμενική αρθρογραφία και την μέχρι σήμερα ευδόκιμη σταδιοδρομία του στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Σήμερα είναι διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα REALNEWS και διευθυντής στο site REAL.GR.

Στη Μίνα Καραμήτρου, για την αντικειμενική, αποκαλυπτική, με πληρότητα παρουσίαση των θεμάτων του αστυνομικού ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, από το 1994 έως σήμερα.

Στον Λάζαρο Χατζηνάκο, για την πολύχρονη πορεία του στη δημοσιογραφία και τη συνεισφορά του στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ως σύμβουλος εκδόσεων και έργων ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

Από τα ειδικά βραβεία:

Τα βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ, με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων, απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Το βραβείο «Γιάννης Φάτσης» δόθηκε στον Λάμπρο Σταυρόπουλο για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής, στην εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής» και στην ενημερωτική ιστοσελίδα «tovima.gr», ενώ το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» δόθηκε στην Όλγα Παναγιωτίδου, για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή- ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» επί δεκαπέντε χρόνια.

Τα βραβεία Οικονομικού Ρεπορτάζ, με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο στην Εύη Παπαδοσηφάκη, για την αναλυτική καταγραφή της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης στο Αθηναϊκό– Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επί 16 χρόνια καθώς και στον Χάρη Σαββίδη, για την ανάδειξη διεθνών οικονομικών θεμάτων και την αρθρογραφία του για την παγκόσμια οικονομική κρίση στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» στην οποία εργάζεται επί 16 χρόνια.

Το βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χορηγό τον δήμο Αθηναίων, απονεμήθηκε στη Ναντίν Χαρβαλιά για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα αλλά και την Επικράτεια μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ TV που εργάζεται από το 2006. Το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης», με χορηγό την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, απονεμήθηκε στον Ηλία Ασημακόπουλο για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας «ΦΘΙΩΤΙΔΟΦΩΚΙΣ»(1960-2010) και του περιοδικού «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» από το 1969 μέχρι σήμερα.

«Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή» σημείωσε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, καθώς «συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τους δημοσιογράφους που και αυτοί με τη σειρά τους τίμησαν το λειτούργημά τους». Επίσης, χαρακτήρισε ως μία κορυφαία αποστολή της δημοσιογραφίας την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από «τον μηχανισμό της έγκαιρης προειδοποίησης». «Είναι ύψιστο δημοσιογραφικό καθήκον, το καθήκον της έγκαιρης προειδοποίησης, είναι η δημοσιογραφική ασπίδα προστασίας του λαού. Οι δημοσιογράφοι καλούνται να μην αρκούνται στην απλή παράθεση πληροφοριών αλλά έγκαιρα να προβλέπουν και να προειδοποιούν τον λαό για τις συνέπειες της μιας ή της άλλης απόφασης ή ενέργειας» είπε η κ. Βούλτεψη.

«Ο κλάδος έχει πληγεί βάναυσα από την κρίση και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, ενώ η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου τόνισε «δυστυχώς, οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις των τελευταίων ετών δεν άφησαν ανεπηρέαστη την ελληνική δημοσιογραφία που μετρά τις πληγές της», συμπληρώνοντας πως «οι Έλληνες δημοσιογράφοι στην πλειονότητά τους, τιμούν το λειτούργημά τους».

Κάθε χρόνο το Ίδρυμα «Μπότση» επιβραβεύει δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες στη δουλειά τους ή έχουν διακριθεί για τη συνεπή επαγγελματική τους διαδρομή και προσφορά. Παράλληλα τους τιμά για το σεβασμό τους στη δημοσιογραφική δεοντολογία όπως ορίζει άλλωστε και η σχετική ιδρυτική πράξη του αείμνηστου Νάσου Μπότση. Φέτος η μέρα ήταν ξεχωριστή για έναν επιπλέον λόγο. Η απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων συνέπεσε με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ΕΣΗΕΑ.

im8

im3

im7

im10

im5

im4

im1

im2

im11