“Στικάκι-άδα”…

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Καραγκιόζης, ως λαϊκός ήρωας, εκπροσωπεί το φτωχό, εξαθλιωμένο και πονηρό Έλληνα, στο περιβάλλον της Τουρκοκρατίας, σύμφωνα με τον ορισμό που δίδεται στο λεξικό του διαδικτύου.

Κατά τον Αντώνη Μόλλα είναι ο τέλειος τύπος ανθρώπου του λαού. Ευφυολόγος, τραγουδιστής, καλόκαρδος, πατριώτης, πολιτικός, ετοιμόλογος, ερωτιάρης. Πότε είναι πλούσιος, πότε φτωχός, πότε κάνει τον κουτό, πότε τον παλικαρά. Είναι ο τέλειος τύπος Ρωμιού. ‘Όπου θέλεις τον βρίσκεις. Πρωταγωνιστεί στο θέατρο σκιών στην Ελλάδα από το 1809.

Για να έρθουμε στο σήμερα και στη νέου τύπου κατοχή.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι γνωστός πολιτικός που εκλέγεται (από τους πολίτες) βουλευτής στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας από το 1981 και μετά.

Η εμπειρία του στον πολιτικό βίο του τόπου και ο εκρηκτικός χαρακτήρας του τον έχουν κάνει να ξεχωρίζει και τα τελευταία χρόνια να είναι «πρωταγωνιστής» των εξελίξεων. Είναι και αυτός πατριώτης, είναι πολιτικός, ετοιμόλογος και προφανώς «ερωτιάρης» (για να ερωτοτροπεί και μάλιστα μπροστά στις κάμερες με όμορφες παρουσιάστριες). Οι πολίτες τον θεωρούσαν «πλούσιο» ο ίδιος δηλώνει «φτωχός» (που πουλά ακίνητα για πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ). Άρα; Είναι και «πλούσιος» και «φτωχός» ο κος Πάγκαλος.

Με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ, το περιβόητο στικάκι και τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα που φέρνει ακόμη ίσως και ειδικό δικαστήριο, έκανε την ακόλουθη δήλωση στη ΝΕΤ (για τις ευθύνες που μπορεί να έχει ο κος Παπακωνσταντίνου):

 «Από το ΄74 και μετά έχουμε Δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει Κράτος δικαίου. Τι σημαίνει Κράτος δικαίου; Παν ότι δεν απαγορεύεται ρητώς από το νόμο επιτρέπεται. Και όταν λέω απαγορεύεται ρητώς από το νόμο, πρέπει να περιγράφεται ως αδίκημα αυτό που κάνεις, για να τιμωρηθείς από τον ποινικό κώδικα. Αδίκημα καθυστερώ το στικάκι πως το λένε και δεν το δίνω εγκαίρως, δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα».

Άρα και «πονηρός» ο κος Πάγκαλος.

Σίγουρα το παίζει και «κουτός» (κουτός < κουτόμυαλος < κοττόμυαλος, που έχει μυαλό κότας), γιατί δεν είναι καθώς οι ευθύνες που προσδίδει στον κο Παπακωνσταντίνου είναι μόνο πολιτικές και δεν είναι τυχαίο.

Άρα ο κος Πάγκαλος, ποιον εκπροσωπεί;