Με τον Βουλευτή Γ. Καράμπελα συναντήθηκε ο δήμαρχος Διστόμου -Αράχωβας -Αντίκυρας Γ. Γεωργακός

Κοινοποίηση στα Social Media

Τα θέματα που απασχολούν τον δήμο Διστόμου -Αράχωβας -Αντίκυρας συζήτησαν την Τρίτη σε συνάντησή τους στο δημοτικό κατάστημα ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας και ο δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός.

Στο τραπέζι “έπεσαν” όλα τα προβλήματα, οι προκλήσεις και οι προοπτικές του διευρυμένου δήμου Δ.Α.Α. , καθώς όπως τονίστηκε “με κορωνίδα την Αράχωβα που αποτελεί το δημοφιλέστερο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας, η ευρύτερη περιοχή μπορεί ν’ αναπτύξει τις τεράστιες τουριστικές της δυνατότητες, 12 μήνες το χρόνο”.

Κοινή ήταν η διαπίστωση οτι ο δήμος Δ.Α.Α. “αποτελεί μια ιδιαίτερα ευνοημένη περιοχή λόγω γεωγραφικής θέσης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε μια δεξαμενή 5,5 εκατομμυρίων δυνητικών επισκεπτών, συνδυάζοντας το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και εσχάτως από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, με το πολύ γραφικό παραλιακό μέτωπο της Αντίκυρας και το αριστουργηματικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά που μετράει 1200 χρόνια ιστορίας”.

Αναφορικά με το αίτημα του Δημάρχου για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ο κ. Καράμπελας στάθηκε στη συμβολή της παρούσας κυβέρνησης με τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία “έχει αναλάβει να προσδιορίσει το ύψος των χρημάτων που μπορεί ν’ αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση”.

Ο κ. Γεωργακός ζήτησε επίσης από τον κ. Καράμπελα να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του δήμου, για την ολοκλήρωση της μελέτης κατασκευής υπόγειας σήραγγας που θα λύσει το μεγάλο και χρονίζον κυκλοφοριακό πρόβλημα, στο παραδοσιακό κέντρο της Αράχωβας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με το προεδρικό διάταγμα για τον χαρακτηρισμό του όρους Παρνασσού ως εθνικού πάρκου και τον καθορισμό ζωνών προστασίας αυτού, ενώ συμπλήρωσε ότι παρακολουθεί στενά το θέμα καθώς “υπάρχει δέσμευση από πλευράς υπουργείου, να συζητηθούν οι προτεινόμενες αλλαγές πριν την οριστική υποβολή του διατάγματος”.

Τέλος ο Γ. Καράμπελας ευχαρίστησε τον Γ. Γεωργακό για “το γεμάτο ουσία και όχι τυπικό περιεχόμενο της συζήτησης”, του ευχήθηκε μια επιτυχημένη θητεία, ενώ εξέφρασε τη διάθεσή του να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις όπου του ζητηθεί, αφού εκτός της βουλευτικής του ιδιότητας, είναι και μόνιμος κάτοικος του δήμου.