Συλλήψεις στη Λιβαδειά για πλαστά δικαιολογητικά αλλοδαπών, προς έκδοση Βεβαιώσεων Διαμονής στην Ελλάδα

Κοινοποίηση στα Social Media

Μια 38χρονη δικηγόρος και ένας 29χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λιβαδειά.

Επιπλέον, έχει σχηματιστεί δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών σε βάρος οκτώ ακόμα εμπλεκομένων αλλοδαπών, που είτε έλαβαν, είτε επιχείρησαν να λάβουν Ειδική Βεβαίωση Διαμονής, σε συνεργασία με τους δύο συλληφθέντες.

Πιό συγκεκριμένα τη Δευτέρα η 38χρονη προσκόμισε στην σε Δημόσια Υπηρεσία της Λιβαδειάς έγγραφα – δικαιολογητικά για 3 υπηκόους Μπαγκλαντές, “προκειμένου να τους εκδοθούν Ειδικές Βεβαιώσεις Διαμονής στη Χώρα, οι οποίες πέραν του δικαιώματος προσωρινής νόμιμης διαμονής, τους παρείχαν επιπλέον πρόσβαση στην αγορά εργασίας”.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστά, έτσι ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς οι αστυνομικοί του οποίου μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν την 38χρονη.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι συνεργός της 38χρονης ήταν ο 29χρονος, που “συμπεριλαμβανόταν και στους τρεις αλλοδαπούς, για τους οποίους η δράστιδα είχε προσκομίσει τα πλαστά δικαιολογητικά”.

Αμέσως ο 29χρονος αναζητήθηκε και εντοπίστηκε σε περιοχή της Λιβαδειάς όπου περίμενε την 38χρονη και συνελήφθη.

Επίσης, διακριβώθηκαν και τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη αλλοδαπού υπηκόου, μέλους της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί, 3 ακόμη υποθέσεις που αφορούσαν στην κατάθεση πλαστών εγγράφων και στην υφαρπαγή ειδικών βεβαιώσεων διαμονής για συνολικά 6 αλλοδαπούς, υπηκόους Μπαγκλαντές, Ινδίας και Πακιστάν, στις 13, 20 και 26-Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν όλα τα πλαστά έγγραφα δικαιολογητικά, ενώ στην κατοχή των δραστών “βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ, προερχόμενο από την τέλεση των αξιόποινων πράξεων τους”.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων μελών – συνεργών τους, η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς και ο εντοπισμός των έξι αλλοδαπών που τους έχει χορηγηθεί η ειδική βεβαίωση παραμονής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.