Η δράση των τεσσάρων από τους 300

Κοινοποίηση στα Social Media

«Ανάβει» σιγά-σιγά η μάχη των βουλευτών όπως αναφέρει το περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή» στο τεύχος του Δεκεμβρίου σε όλες τις κατηγορίες και τα πεδία των δράσεων, που έχει ο καθένας, για να ανταποκριθεί στην εντολή των εκλογέων. Τουλάχιστον στο επίπεδο των αριθμών, η μάχη αυτή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού υπάρχουν τέσσερα πεδία και απεριόριστες δυνατότητες για να «μετρήσει» ο καθένας με τις δυνάμεις του.

Οι ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής, οι ερωτήσεις, αλλά και οι αναφορές που μπορεί να καταθέσει, καθώς και η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Από τις 18 Ιουνίου, που μετρά η τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδος, ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης προηγείται στην κατηγορία των ομιλιών, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρούχα στις ερωτήσεις, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στις αναφορές και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμένης στις επιτροπές όπως προκύπτει από τα στοιχεία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012.

Στον πίνακα που παρουσιάζει το περιοδικό με τους 20 πρώτους σε ερωτήσεις την 12η θέση καταλαμβάνει ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς με 100 ερωτήσεις. Επίσης έχει 4 ομιλίες και 20 αναφορές ενώ συμμετείχε σε 17 επιτροπές των οποίων τα χρήματα προσφέρει στο ΚΕΘΕΑ.

Από τους τρείς βουλευτές Βοιωτίας της Ν.Δ. στις ερωτήσεις προηγείται ο Γιάννης Καράμπελας με 25, ο οποίος έχει 2 ομιλίες και 1 αναφορά ενώ έχει συμμετάσχει και σε 20 συνεδριάσεις επιτροπών. Ακολουθούν ο Ανδρέας Κουτσούμπας 19 ερωτήσεις, 3 ομιλίες καμία αναφορά και συμμετοχή σε 27 συνεδριάσεις επιτροπών και ο Ευάγγελος Μπασιάκος με μηδέν ερωτήσεις, μηδέν ομιλίες, μηδέν αναφορές και 33 συμμετοχές σε συνεδριάσεις επιτροπών.