Εκλογές άμεσα ζήτησε απο την Λαμία ο Α. Τσίπρας

Κοινοποίηση στα Social Media

Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε από τη Λαμία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ζητά εκλογές «για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση. Για να εκλεγεί πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματική τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία. Για να δοθεί ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης στη νέα κυβέρνηση, ώστε να μπει η χώρα σε ένα άλλο δρόμο, εντελώς διαφορετικό από το δρόμο της καταστροφής και της απόγνωσης που ακολουθεί σήμερα».

Ο κ. Τσίπρας στην περιφερειακή σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας έκανε λόγο για απύθμενο θράσος των κυβερνώντων λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έχουν το θράσος να διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις που στόχο έχουν να σπείρουν το πανικό και την αποσταθεροποίηση της οικονομίας. Και δε διστάζουν προκειμένου να προβοκάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να αποσταθεροποιήσουν την ίδια την οικονομία» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ο Α. Σαμαράς έχει οχυρωθεί στο Μαξίμου και αρνείται κάθε ιδέα δημοκρατικής διεξόδου».

Με αυτόν τον τρόπο, η χώρα οδηγείται «σε μια παρατεταμένη περίοδο ακραίας σύγκρουσης, και η προεδρική εκλογή μετατρέπεται σε διαδικασία εκτροπής». Όπως εκτίμησε «αυτή η κυβέρνηση μόνο ένα έργο μπορεί να επιτελέσει πια :Να δυσκολέψει τη ζωή της επόμενης κυβέρνησης. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει και από ότι φαίνεται συντονίζεται σε αυτή τη προσπάθεια με τις προθέσεις της τρόικας».

Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει «τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα», πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες.

Αναφερόμενος στην προπαγάνδα της συνεννόησης και της συναίνεσης, ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλουν».

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο «χιλιοπαιγμένο έργο της περίφημης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με τη Τρόικα», ένα έργο που δυόμισι χρόνια τώρα, «το έχουμε δει τόσες φορές, που σχεδόν έχουμε μάθει απέξω και τους διαλόγους: Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα. Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί, μιλώντας για μέτρα μεν αλλά ανώδυνα δε. Αργότερα δηλώνει αιφνιδιασμένη για το πόσο σκληροί και ανάλγητοι είναι αυτοί οι δανειστές μας. Και ακολούθως διακόπτει τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτεί. Και τότε αρχίζει το γνωστό σίριαλ της κινδυνολογίας. Που καταλήγει με ακρίβεια στο γνωστό τέλος της άτακτης υποχώρησης, της αυτογελοιοποίησης και της παράδοσης, που αμέσως, όμως, βαφτίζεται σε στάση ευθύνης και θυσίας για να σωθεί η χώρα».

Το ξεκάθαρο μήνυμα για ομαλή προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία συνοδεύτηκε από την ανάπτυξη της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκτηση της εργασίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τους βασικούς άξονες του προγράμματος που παρουσίασε στη ΔΕΘ με ιδιαίτερη μνεία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και στα άμεσα μέτρα που θα ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας. Ανέπτυξε το σχέδιο για την ανάκτηση της Εργασίας που με κύρια αιχμή την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και τα δημόσια οικονομικά.

Όπως υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, «το πρόγραμμα αυτό είναι ανεξάρτητο από την βασική πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η κατάργηση των νόμων του Μνημονίου, η αλλαγή πολιτικής και η επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος, καθώς αποτελεί μία είναι μια πολιτική που δεν χρειάζεται καμία απολύτως πρόσθετη χρηματοδότηση». Ως εκ τούτου, μπορεί να μπει σε εφαρμογή, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η πορεία και η χρονική διάρκεια των διαπραγματεύσεων» σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Το πρώτο σημείο είναι η στήριξη της εργασίας. Η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση δεν έχει κανένα κοινωνικό όφελος, αν δεν δημιουργεί θέσεις σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας.

Το δεύτερο σημείο είναι η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των συλλογικών πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας. Και όχι των οικονομικά ισχυρών που τείνουν να διαμορφώνουν μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές καταστάσεις, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Το τρίτο σημείο είναι η επιδίωξη ο παραγόμενος πλούτος να μένει στον τόπο και να επενδύεται. Έτσι θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους που σήμερα δεν έχουν άλλη επιλογή πέρα από τη μετανάστευση

Το τέταρτο σημείο είναι η χρήση όλων των εργαλείων δημόσιας πολιτικής για την ολόπλευρη στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Και το πέμπτο σημείο είναι προστασία του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος».

Το κοστολογημένο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μία βασική προϋπόθεση για να εφαρμοστεί, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει κτήμα των ανθρώπων, των φορέων, των συλλογικοτήτων που θα κληθούν να το υλοποιήσουν.

Παρόντες στην εκδήλωση της Λαμίας, ήταν οι βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Σταθάς (Βοιωτίας), Βαγγέλης Αποστόλου, (Ευβοίας) και Βασίλης Κυριακάκης, (Φθιώτιδας), τα τοπικά κομματικά στελέχη, η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Θανάσης Γιαννόπουλος, που εκπροσώπησαν αντίστοιχα τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Να σημειωθεί πως ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ο χαιρετισμός του Γιάννη Σταθά ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά όταν μίλησε για τους αγρότες στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει όπως είπε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση και κίνητρα καθώς και στους εργάτες που όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει σε βάρος τους, ζητήματα για τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε κάνοντας σχετική αναφορά στον Βοιωτό Βουλευτή.

tsip3

tsip4

tsip2