Γιάννης Καράμπελας: « Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά εργάζεται μεθοδικά για την ανάκαμψη της χώρας»

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας, τοποθετήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ως ειδικός εισηγητής για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015, στο κομμάτι του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Στην ομιλία του στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, υποστήριξε ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι για πρώτη φορά ισοσκελισμένος, ενώ η ρεαλιστική του προσέγγιση θα διαψεύσει γι’ ακόμα μια φορά τόσο την αντιπολίτευση, όσο και τους δανειστές.

Επίσης σημείωσε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αποτελεί βασικό εργαλείο της αναπτυξιακής πολιτικής και της ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία χρηματοδότησης των επενδύσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, αλλά και τις ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να μην υπάρξει κενό στην εισροή των κοινοτικών πόρων, μεταξύ των δύο προγραμματικών περιόδων ΕΣΠΑ 2007 – 13 και 2014 – 20.

Τέλος επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει στην ολομέλεια σε όσα επιχειρήματα θέσει η αντιπολίτευση για την καταψήφιση του προϋπολογισμού, ζητώντας όμως να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων.