Κλοπή και πλαστογραφία στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθησαν χθες (26-11-2014) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 34, 41 και 46 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, ενώ ο 46χρονος κατηγορείται επιπλέον για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών περιπολιών και δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί εντόπισαν χθες το πρωί τους τρεις δράστες, εντός ανενεργής βιομηχανίας γάλακτος. Συγκεκριμένα, τους κατέλαβαν να προβαίνουν στη φόρτωση τριών (3) Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο και σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο με ρυμουλκούμενο, ιδιοκτησίας του 41χρονου και του 46χρονου αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 46χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς μία υπεύθυνη δήλωση, η οποία προερχόταν από τον φερόμενο ως νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε πως η υπεύθυνη δήλωση ήταν πλαστή, καθώς το ονοματεπώνυμο που αναγραφόταν σε αυτή, δεν ανήκει σε υπαρκτό πρόσωπο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τόσο τα οχήματα των δραστών, όσο και τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία ήταν συνολικής αξίας (30.000) ευρώ, σύμφωνα με την δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της βιομηχανίας, 65χρονου ημεδαπού, στον οποίο και στη συνέχεια αποδόθηκαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην εν λόγω υπόθεση, καθώς και η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.