24ωρη πανελλαδική απεργία. Μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στη Βοιωτία.(video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Λιβαδειάς εργαζόμενοι και συνδικαλιστές είπαν όχι στην πολιτική της φτώχειας και της ανέχειας συμμετέχοντας στη νέα 24ωρη απεργία.

Το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς κάλεσε το λαό σε γενικό ξεσηκωμό ενώ το εργατικό κέντρο, συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, σύλλογοι και σωματεία στον πεζόδρομο της Μπουφίδου στηλίτευσαν τις νεότερες εξελίξεις μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
από LAMIASTARGR

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., από εργαζόμενους, άνεργους και φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.
Χαιρετισμό απηύθυνε από την ομάδα Θήβας της Ο.Γ.Ε. η Μαργαρίτη Γεωργία. Η κεντρική ομιλία παρουσιάστηκε από τον Καβάλο Γιώργο, πρόεδρο του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας ο «Σπάρτακος» και μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.
Στην ομιλία παρουσιάστηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, ενώ αναδείχθηκαν και οι ευθύνες των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού για την κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό κίνημα. Χαρακτηριστικά τονίστηκε πως: «Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους».aperTHIV
Τέλος, έγινε λόγος για την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και για την ενωτική δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και την Ε.Ε.