Σημαντικές χορηγίες για το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού

Κοινοποίηση στα Social Media

Με το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη να γίνεται ο «ισχυρός κρίκος» στην αλυσίδα των χορηγών του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και την Εθνική Τράπεζα ο «μεγάλος χορηγός» όπως σημείωσε ο δήμαρχος Κώστας Ξηρογιάννης ο φάκελος του έργου παίρνει πλέον τον δόμο της χρηματοδότησης.

«Σήμερα και σ΄ αυτή την πολύπλευρη κρίση που βιώνει και η Αυτοδιοίκηση, μια είδηση σαν κι` αυτή  έρχεται να αναπτερώσει το ηθικό μας και να τονώσει ακόμη πιο έντονα την φλόγα του οράματός μας που ακούει στο όνομα: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού»! Δεν θα σταθώ στην ιστορικότητα μόνο αυτών των στιγμών αλλά κυρίαρχα στην σπουδαιότητα που φέρνει μαζί της αυτή η  εξέλιξη, η οποία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεται για να μας ξαναδώσει την ελπίδα πως οι θησαυροί μας να βρουν επιτέλους την θέση που τους αξίζει, κάτι το οποίο διαχρονικά επιθυμούσε η τοπική κοινωνία και διεκδικούσαν όλες οι Δημοτικές Αρχές», τόνισε ο κ. Ξηρογιάννης.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους έχουν συμβάλει και συμβάλουν στην προσπάθεια και συμπλήρωσε: «Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον αξιαγάπητο Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του ιδιαίτερα τους κυρίους Διαμαντόπουλο και Μπιλή που όχι μόνο πίστεψαν στον Ορχομενό και στους θησαυρούς μας αλλά έστρεψαν τα μάτια της αρχαιολογικής κοινότητας πάνω μας για να φτάσουμε και στην πολύ μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, χάρις στην οικονομική υποστήριξη του οποίου ο φάκελος του «Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού» θα πάρει πλέον τον δρόμο της χρηματοδότησης. Δεν έχω άλλα λόγια παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς, σε όλους τους υποστηρικτές, σε όλους τους φίλους του Δήμου Ορχομενού».

Το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη που ιδρύθηκε τον Μάιο του 1979 από τον Κύπριο επιχειρηματία Αναστάσιο Γ. Λεβέντη με προσανατολισμό την Κοινωνία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό προσέφερε στο μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Διάζωμα» 70.000 ευρώ και γίνεται πλέον ο πιο «ισχυρός κρίκος» αυτής της μεγάλης αλυσίδας των προσφορών του κουμπαρά του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού.

Ο κ. Ξηρογιάννης ευχαρίστησε και την Εθνική Τράπεζα  για τη «γενναιόδωρη προσφορά» των 30.000 ευρώ.

«Θέλω να σας κάνω γνωστό πως η χορηγία αυτή ξεκινά από το προσωπικό ενδιαφέρον του Ορχομένιου καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και σημερινού Διοικητή της κ. Γιώργου Ζαννιά, τον οποίο επίσης θερμά ευχαριστώ», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Μουλκιώτη καθώς και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους για τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  κυρίως όμως θέλω να αναφερθώ στο ρόλο της εκκλησίας και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο και τον ιερέα της ενορίας της Παναγίας της Σκριπούς πατέρα Χαράλαμπο για την συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή».

Η προσπάθεια για το Αρχαιολογικό Πάρκο και η ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών με την αμέριστη συνδρομή του «Διαζώματος», των μελών του και των χορηγών όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Ορχομενού «οδηγείται στην ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου τυπικού και ουσιαστικού κύκλου που ξεκίνησε δύο χρόνια περίπου πριν με το άνοιγμα του κουμπαρά του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού στα γραφεία του Διαζώματος από τον πρόεδρο του ΔΣ Σταύρο Μπένο και τον Δημοσιογράφο και Δημοτικό Σύμβουλο Λάμπρο Ρόδη».

Μια πρωτοβουλία που μετέπειτα φούντωσε «με την διαρκή και πολύπλευρη υποστήριξη πρωτίστως του σημερινού Δημάρχου Κώστα Ξηρογιάννη, του τέως Δημάρχου και Προέδρου του Δημοτικού μας Συμβουλίου Γιώργου Ζυγούρη, των Δημοτικών Συμβούλων Γιάννη Τσιάμη (Αντιδημάρχου), Δημήτρη Μπαρκώση, Γιάννη Νταβαλούμη, Αλέκου Ζυγογιάννη και Παναγιώτη Καραβαγγέλη καθώς και του Προέδρου του Δ.Δ. Παύλου Ηρακλή Ντουφεξή που υπήρξαν επίσης ουσιαστικοί χορηγοί και φυσικά όλων των φυσικών και νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που πίστεψαν στο όραμα αυτό και συνέδραμαν οικονομικά τον κουμπαρά  για να συγκεντρωθεί το ποσό των 136.478 ευρώ που χρειάζονταν για την α` φάση των μελετών, οι οποίες ήδη έχουν λάβει και την σχετική έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου».