Στην αντεπίθεση οι Βουλευτές της Ν.Δ. για τις διαπραγματεύσεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Έντονη είναι η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τις εντολές της τρόικας αφού μια νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων ενώ ο Βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας “βλέπει” εκλογές με αφορμή τον εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

“Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει. Βλέπουμε τελικά ότι όσοι μας κατηγορούσαν ότι δεν διαπραγματευόμαστε έπεσαν πάλι έξω” σημείωσε την παρασκευή σε δηλώσεις του ο Γ. Καράμπελας και πρόσθεσε: “Φάνηκε ότι λένε ψέματα, δεν πρόκειται να πάμε σε μειώσεις μισθών και συντάξεων. Δεν υπάρχει περίπτωση η παρούσα Βουλή να ψηφίσει τίποτα από αυτά”.

Καταλήγοντας τόνισε: “Από εκεί και πέρα στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να κάνουμε σε πολλές από αυτές είμαστε αρκετά πίσω. Θα πρέπει να πάμε πιο γρήγορα γιατί δεν γίνεται να προχωράμε με οριζόντια μέτρα”.

Ο κ. Κουτσούμπας δεν βλέπει εκλογές λόγω του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων αλλά λόγω του ότι θεωρεί πιθανό να μη συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 βουλευτών για τη εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

“Αυτή είναι η δική μου άποψη και επιμένω. Μετά το 2014. Θα οδηγηθούμε σε εκλογές γιατί θεωρώ ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός των 180 για την εκλογή του Προέδρου”, είπε και συμπλήρωσε: “Αν και το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αλλαγή και ψυχολογική και πολιτική η διαφορετική προσέγγιση του θέματος από όλα τα κόμματα. Είναι βέβαια αρκετός ο χρόνος που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά με τα σημερινά δεδομένα σας λέω ότι δεν εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας”.