“Σιγή ασυρμάτου”… από τον Ορχομενό

Κοινοποίηση στα Social Media

Καμία αντίδραση και από κανέναν για τα απανωτά ρεπορτάζ που αφορούσαν στα δύο κλειστά γυμναστήρια στον Ορχομενό, που εδώ και χρόνια λόγω της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας αρχών και κατοίκων, παραμένουν ανενεργά.

Για το δεύτερο γυμναστήριο και νεότερο σε ηλικία (αλλά ίδιο σε χάλι) ενημερωνόμαστε, οτι υπάρχει μία κινητικότητα για να διαπιστωθεί αν ανήκει κάπου, αν γνωρίζουν κάποιοι κάτι γι αυτό και μήπως υπάρξει η δυνατότητα χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί.orxom-2

Ερίζουν αυτοδιοικητικοί μαθαίνουμε για το πρώτο γυμναστήριο που βρίσκεται στο χώρο των Γυμνασίων, καθώς ορισμένοι λένε οτι έχει κριθεί κατεδαφιστέο (αναμένουμε να απαντήσουν με σχετικά έγγραφά που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους) και άλλοι οι οποίοι στηρίζουν την άποψή τους στο πόρισμα των αρμόδιων υπηρεσιών που σε έλεγχο την Άνοιξη του 2013, αποφάνθηκαν οτι το κτίριο είναι επισκευάσιμο.

Αν τελικά είναι ακατάλληλο, κατεδαφιστέο οπότε και επικίνδυνο, αναμένουμε ενημέρωση και μάλιστα άμεσα για τα έργα προστασίας των εκατοντάδων μαθητών.

Αν και εφόσον κάποιοι επιχειρήσουν να γκρεμίσουν τελικά το στολίδι της Βοιωτίας (έτσι αποκάλεσε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ρεπορτάζ του Σταρ Λαμίας το πρώτο κλειστό του Ορχομενού που βρίσκεται στα γυμνάσια) περιμένουμε να μας ενημερώσουν, για το ύψος της δαπάνης κατεδάφισης και για τον τρόπο χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου.

Αν υπερισχύσει η άποψη της επισκευής περιμένουμε την ενεργοποίηση όλης της κοινωνίας, προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα και να δοθεί μία αθλητική εγκατάσταση στα παιδιά, άμεσα.

Καμία αντίδραση δυστυχώς δεν είδαμε και από γονείς (που κατά την άποψή μας φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση των κλειστών γυμναστηρίων στον τόπο τους), που είναι καθημερινά αντιμέτωποι με το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο τους.

Οι παλαιότεροι σ αυτόν τον τόπο, είχαν κάνει χρήση των γυμναστηρίων.
Πέρασαν αμέτρητες ώρες σε αυτά γυμνάζοντας σώμα και νου.
Αγωνίστηκαν με τις ομάδες βόλεϊ, μπάσκετ, ρυθμικής, ενόργανης γυμναστικής, σε αθλητικές επιδείξεις, σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
Έκαναν εκεί το μάθημα της γυμναστικής του σχολείου.
Έκαναν χρήση των αποδυτηρίων.
Έκαναν το μπάνιο τους μετά τη γυμναστική τους.
Τώρα;
Τώρα, μάλλον αποφάσισαν να αδιαφορήσουν και να στερήσουν από τα παιδιά τους και τα παιδιά των φίλων τους, αυτά που εκείνοι είχαν.

Έτσι άγριες γενιές αποδεικνύονται οι παλαιότερες που επιλέγουν την τιμωρία για την παραδοσιακά θυμωμένη νέα γενιά.