Συμμετοχή στην έκθεση PHILOXENIA 2014

Κοινοποίηση στα Social Media

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ύστερα από πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στη «Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Philoxenia-Hotelia», η οποία διεξήχθη από 13 έως 16 Νοεμβρίου 2014,στην Θεσσαλονίκη.
Η κίνηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ύστερα από τη πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα τουριστικής προβολής, κ. Ηλία Σανίδα, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής στη Θεσσαλονίκη, για ενιαία τουριστική προβολή των περιφερειακών ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας δεν θα μπορούσε να αφήσει το Επιμελητήριο Βοιωτίας ασυγκίνητο.
Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητηριο Βοιωτίας συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Βοιωτίας, παρουσιάζοντας οργανωμένα τις τουριστικές δυνατότητες του τόπου μας.
Στη φετινή έκθεση Philoxenia-Hotelia της Θεσσαλονίκης, που πέρασαν τις πύλες της, 14.000 άτομα περίπου, υπήρξε μεγάλο το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών (hosted buyers), που επισκέφθηκαν την έκθεση και πραγματοποίησαν σημαντικά ραντεβού με ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις της εκπροσώπου του Επιμελητηρίου, κας Λουκίας Κυριάκου και τουριστικών πρακτόρων από το εξωτερικό και την Ελλάδα, με προοπτική να επιτευχθούν επαγγελματικές συμφωνίες και συνεργασίες με επιχειρήσεις του νομού μας.
Στόχος της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στην έκθεση ήταν η προβολή της Βοιωτίας, ώστε να ενταχθεί στους σημαντικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Αναδείχθηκαν, μέσω παρουσιάσεων και έντυπου υλικού, οι φυσικές ομορφιές, προβλήθηκε η ιστορία και ο πολιτισμός του τόπου μας ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για τις οποίες προσφέρεται η Βοιωτία.
Ακόμη, οι πολυπληθείς επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου ενημερώθηκαν και γνώρισαν αρκετά τοπικά προϊόντα του τόπου μας, που πρόσφεραν τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις.
Επίσης, δόθηκαν σ’ αυτούς ενημερωτικά φυλλάδια και προωθητικό υλικό, που έχουν εκδώσει ο Δήμος Λεβαδέων, ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Αράχωβας και ιδιωτικές επιχειρήσεις, τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τόσο για την άμεση και σημαντική βοήθεια τους, όσο και για την στήριξη, που δείχνουν στις δράσεις του Επιμελητήριου.

Τέλος, θα θέλαμε θερμά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σανίδα για τη πρόσκληση στην έκθεση, τη φιλοξενία στο περίπτερο της Περιφέρειας καθώς και την άριστη διοργάνωση της όλης δράσης.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης