Ανάπτυξη και 150.000 θέσεις εργασίας υποσχέθηκε ο Κ. Χατζηδάκης απο τη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Για ανάπτυξη και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας έκανε λόγο ο ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σε πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Βοιωτίας στη Λιβαδειά για την επέτειο των 40 ετών απο την ίδρυση της παράταξης.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσία των Βουλευτών Βοιωτίας του κόμματος Ευάγγελου Μπασιάκου, Γιάννη Καράμπελα, Ανδρέα Κουτσούμπα, του πρώην υπουργού Αριστείδη Τσιπλάκου, στελεχών και μελλών του κόμματος μίλησε για την προσφορά της Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια και δίνοντας έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις υποστήριξε ότι η χώρα, ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, οδηγείται στην ανάπτυξη,

“Σήμερα που οργανώνουμε αυτή την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ν.Δ είχαμε την ανακοίνωση από την eurostat των στοιχείων βάση των οποίων η Ελλάδα μετά από 6 χρόνια περνάει από την ύφεση στην ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει οτι η προσπάθεια της κυβέρνησης και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η χώρα έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και έχουμε βάλει τα θεμέλια για να βγούμε από τον οικονομικό χειμώνα της ύφεσης και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί ότι το 2015 και 2016 αν δεν έχουμε πολιτικές αναταράξεις θα είναι χρονιές ανάπτυξης. Η Ν.Δ. που εργάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια για να πετύχουμε αυτό το στόχο θα συνεχίσει να εργάζεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα διότι αυτό είναι και η παρακαταθήκη του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή ώστε η Ελλάδα να γίνει και πάλι μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα”

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις παροχές προς τους πολίτες ως συνέπεια της όποιας ανάπτυξης σημείωσε ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει στη λογική της
“πλειοδοσίας”,  τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Δεν υποσχόμαστε θαύματα ούτε θα υποσχεθούμε δεν θα μπούμε στο παιχνίδι της πλειοδοσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”, είπε και πρόσθεσε: “Ήδη το γεγονός οτι περνάμε σε θετικό έδαφος από πλευράς ρυθμών ανάπτυξης αποτυπώνεται στον τουρισμό, στα δημόσια έργα και στο ότι δεν έχουμε άλλη πτώση στο λιανεμπόριο επομένως η χώρα ακλουθώντας αυτή την πορεία θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει την πρόοδο και αυτό θα έχει θετική αντανάκλαση στην καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών”.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη χρειάζεται υπομονή γιατί όπως είπε “δεν θα περάσουμε αυτόματα από την κόλαση στον παράδεισο, ανεβαίνουμε τα σκαλιά, και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, πριν δύο χρόνια υπήρχε πρόβλημα πολιτικής σταθερότητας και εξόδου από το ευρώ, σήμερα έχουμε ξεφύγει και τίθενται οι βάσεις για να περάσει η Ελλάδα στη μετά Τρόικα εποχή”.

Ο Κωστής Χατζηδάκης απέφυγε να σχολιάσει την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης, σημείωσε ότι “δεν υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν κάνουν λάθη” και ότι πρέπει να μείνουμε στη “μεγάλη εικόνα” που είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης τα οποία για ακόμα μια φορά χαρακτήρισε θετικά.

Τέλος όταν ρωτήθηκε για πιθανή εμπλοκή στη υπόθεση Καρατζαφέρη, βουλευτών της Ν.Δ που ήταν πριν στο ΛΑΟΣ απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό, είναι θέμα δικαστικό, δεν έχω στοιχεία ούτε έχω υποψία για κανέναν”.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η ιστορική μας παράταξη γιορτάζει και τιμά φέτος τα 40 χρόνια προσφοράς στη χώρα και τον λαό της” ενώ παράλληλα μίλησε για “διαδρομή ευθύνης και καθοριστικής συμβολής στη θεμελίωση και εμπέδωση της δημοκρατίας, στην κοινωνική πρόοδο της χώρας και των πολιτών, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια”.

Καταλήγοντας τόνισε οτι τα μέλη της Ν.Δ. είναι αποφασισμένα να διαφυλάξουν “την πολιτική κληρονομιά και την παρακαταθήκη που άφησε ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

xa10

xa3

xa7

xa9

xa8

xa5

xa4

xa2