Τους μαθητές της Βοιωτίας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» βράβευσε η Μαθηματική Εταιρία

Κοινοποίηση στα Social Media

Τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Βοιωτίας που διακρίθηκαν στον 8ο μαθητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που είχε διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου βράβευσε την περασμένη εβδομάδα το Παράρτημα Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας σε δύο εκδηλώσεις στη Λιβαδειά και τη Θήβα.

Στον διαγωνισμό πήραν μέρος 1231 μαθητές οι οποίοι διαγωνίστηκαν στα σχολεία τους με επιτηρητές τους δασκάλους τους.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τα κεντρικά της Ε.Μ.Ε. και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το παράρτημα της Βοιωτίας τους δασκάλους των σχολείων και με την στήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το Παράρτημα Βοιωτίας ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν αυτή τη διοργάνωση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στους 160 μαθητές που διακρίθηκαν με την επίδοσή τους», σημείωσε η πρόεδρος του παραρτήματος Δήμητρα Πρέντζα – Συργιάννη και κάλεσε όλους τους μαθητές «να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και το όμορφο μαθηματικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησαν».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Διδάκτωρ Μαθηματικών μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕ και πρόεδρος της επιτροπής διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» Ανδρέας Τριανταφύλλου  με θέμα «96 χρόνια δημιουργικής πορείας της ΕΜΕ», ενώ η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αλεξάνδρα Τσεκουρά ανέπτυξε το θέμα «Πυθαγόρειος διατροφή».

Στην εκδήλωση της Θήβας παρουσιάστηκε και μια πρωτότυπη εργασία του Ομίλου Μαθηματικών Σχηματαρίου με θέμα «Τόλμησε να ονειρευτής και σκέψου Θετικά» από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Ατματζίδου.

m30a

m7a

m10a

m9a

m25a

m20a

m17a

m13a

m21a

 

m18a