Όχι στην άρση ασυλίας του Γ. Σταθά από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ναι από τον ίδιο

Κοινοποίηση στα Social Media

Να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, που πρωτοστατούσε και συνεχίζει να πρωτοστατεί ενεργά στο κίνημα κατά των διοδίων εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την εισήγηση της η Επιτροπή εκτιμά ότι η δράση του κ. Σταθά εντάσσεται στο πλαίσιο του κινήματος κατά των διοδίων της Εθνικής Οδού και έχει να κάνει με την πολιτική του δραστηριότητα.

Ωστόσο ο Γ. Σταθάς ζήτησε να αρθεί η ασυλία του και σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα προτείνει και όταν το θέμα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Μάλιστα ο κ. Σταθάς  έχει συνυπογράψει και σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης

«Σήμερα που το 50% του ενεργού πληθυσμού είναι άνεργοι και το εισόδημα των πολιτών έχει συρρικνωθεί δραματικά, οι τιμές των διοδίων θα έπρεπε να μειωθούν ανάλογα με την οικονομική δυσπραγία της κοινωνίας. Η επίκληση «ανωτέρας βίας λόγω οικονομικής κρίσης» δεν μπορεί να ισχύει μόνο για την επιπλέον χρηματοδότηση των παραχωρισιούχων», τονίζει ο Γ. Σταθάς.

Εκτός του ότι «η αύξηση των διοδίων λειτουργεί μόνο υπέρ των παραχωρησιούχων, ως εισπρακτικό εργαλείο χωρίς αντίστοιχη κοινωνική ανταπόδοση ή ωφέλεια, αλλά προς βλάβη της κοινωνίας» ο Γιάννης Σταθάς υποστηρίζει οτι «οι μεγάλες αυξήσεις στα διόδια είναι στο πλαίσιο υλοποίησης από την συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  της αντιλαϊκής πολιτικής και περιορίζει υπέρμετρα και κατά παράβαση του Συντάγματος την ελευθερία κίνησης εντός της Επικράτειας».

Τέλος να σημειωθεί οτι η Επιτροπή αντίθετα με την εισήγηση για τον κ. Σταθά εισηγήθηκε την άρση ασυλίας τριών βουλευτών.

Του Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ), για παραβίαση περιβαλλοντικών όρων, κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος Αθηναίων, του Μιχάλη Κασσή (ΠΑΣΟΚ), ο οποίος έχει μηνυθεί για εργατικό ατύχημα όταν ήταν πρόεδρος του συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ και του Ηλία Παναγιώταρου (Χρυσή Αυγή) για δύο υποθέσεις: α) μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πρώην νομάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός για συκοφαντική δυσφήμιση και β) επίθεση εναντίον μετανάστη.