Την άμεση κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία ζητά ο Δήμος Λεβαδέων

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην έκδοση ψηφίσματος κατά πλειοψηφία προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λεβαδέων για  τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν.

«Δύο μήνες πέρασαν από την έναρξη των μαθημάτων και βρισκόμαστε για άλλη μια χρονιά στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε τις τρομερές ελλείψεις που έχουν τα σχολεία μας κυρίως σε εκπαιδευτικό προσωπικό», αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα και συνεχίζει: «Παρά το υποκριτικό ενδιαφέρον και τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν κανονικά φέτος τα γυμνάσια και  λύκεια, αλλά και τις διεκδικήσεις και τον αγώνα των εκπαιδευτικών, τα σχολεία μας ακόμη υπολειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών».

Συγκεκριμένα, στο Νομό Βοιωτίας τα κενά ανέρχονται σε 24 με τα κενά στα σχολεία της Λιβαδειάς να φτάνουν τα 7.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι τα σχολεία να μην μπορούν ακόμη να φτιάξουν πρόγραμμα και να βρίσκονται σε συνεχή αναβρασμό, οι μαθητές να κάνουν συνεχώς κενά, να μένουν πίσω σε μαθήματα τους και οι καθηγητές «σαν γυρολόγοι να γυρνούν από σχολείο σε σχολείο» αδυνατώντας να αναπτύξουν δεσμούς που είναι απαραίτητοι στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα σχολεία μας τα έχει κτυπήσει η κρίση και η πολιτική της λιτότητας και αυτό πια δε γίνεται να κρυφτεί από κανένα» τονίζει ο Δήμος Λεβαδέων στο σχετικό ψήφισμα και συμπληρώνει: «Θεωρούμε ότι το ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης αφορά όλη την κοινωνία».

Καταλήγοντας καλεί τους Βουλευτές του Νομού, τους τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς «σε ένα κοινό μέτωπο, προκειμένου να διεκδικήσουμε την άμεση κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς».