Με ευχές για «ευλογημένο νέο έτος», έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Κοινοποίηση στα Social Media

Παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών την Δευτέρα έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου σε όλους για «καλή χρονιά, ευλογημένη, με υγεία και δύναμη».

«Ευχαριστώ όλους σας για την παρουσία σας αλλά κυρίως για την συμβολή σας στην κοινή προσπάθεια για το καλό των συνανθρώπων μας και την στήριξή τους», είπε ο κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: «Είναι μια μέρα ξεχωριστή, σε μια ατμόσφαιρα που δεν είναι η καλύτερη που υπάρχει πολύ καταχνιά για πολλούς συνανθρώπους μας όσον αφορά στην αίσθηση και τη διάσταση της χαράς που θα έπρεπε να υπάρχει».

Όπως είπε ο Μητροπολίτης σε αυτή τη δύσκολή συγκυρία «καλούμαστε να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο και να αναπτερώσουμε όχι μόνο ελπίδες και προοπτικές αλλά να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο από Εκείνον που εορτάσαμε πριν λίγες ημέρες την επί γης παρουσία του, τον εξανθρωπίσαντα Σωτήρα μας».

Και συμπλήρωσε τονίζοντας: «Αυτή ακριβώς η βίωση και η διάσταση ότι ο θεός είναι κοντά μας, είναι παρών στη ζωή μας μπορεί να μας δυναμώσει και να μας ενισχύσει ώστε να αντέχουμε να κρατάμε στο πλαίσιο της ζωής την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπα μας και ακόμα περισσότερο να μπορούμε να στηρίζουμε και να αγαπάμε τον συνάνθρωπο. Είναι πολύ σημαντικό ότι με την χάρη του Θεού εκφράζεται μεγάλη ευαισθησία και στήριξη από πολλές πλευρές».

Ακολούθως ο κ. Γεώργιος έδωσε έμφαση στην συνεργασία που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

«Πρέπει να έχουμε καλή συνεργασία και να αγωνιστούμε για το κοινό καλό. Να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Οι μέρες είναι δύσκολες, δεν μπορούμε να αλλάξουμε εμείς οι λίγοι την πραγματικότητα μπορεί όμως η ζεστασιά της αγάπης και το ενδιαφέρον για τον διπλανό να μειώσει την ένταση της πολύπλευρης κρίσης και να περιορίσει την οδυνηρή επίδρασή της», επεσήμανε.

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους συνεργάτες του για την πολύ καλή συνεργασία εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι θα συνεχιστεί ακόμα πιο έντονα.

Ειδική αναφορά έκανε στον «Αργωγή» και τον πνευματικό του πατέρα Μακαριστό Μητροπολίτη Χριστουπόλεως Πέτρο που είχε φιλοξενηθεί στο Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Βλάσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ο οποίος εκοιμήθει πριν λίγες ημέρες

Τις ευχές τους για το νέο έτος έδωσαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς και οι δήμαρχοι Λιβαδειάς, Θήβας, Ορχομενού και Αλιάρτου αντίστοιχα Νίκος Παπαγγελής, Σπύρος Νικολάου, Κώστας Ξηρογιάννης, Γιώργος Ντασιώτης ενώ το τυχερό νόμισμα κέρδισε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας.

Τα κάλαντα έψαλαν η Φιλαρμονική του δήμου Λεβαδέων και η χορωδία του ΚΕΠΒ Θήβας.