Τον κίνδυνο να κλείσει η Νεφρολογική του Νοσοκομείου Λιβαδειάς επισημαίνει ο Γ. Σταθάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς ο οποίος μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

«Η Νεφρολογική Κλινική του νοσοκομείου Λιβαδειάς εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση περισσότερους από 50 νεφροπαθείς, χωρίς να συνυπολογιστούν τα έκτακτα περιστατικά, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», τονίζει ο κ. Σταθάς και προσθέτει: «Ειδικότερα, ενώ ο Οργανισμός της Κλινικής προβλέπει τη στελέχωσή της με 5 γιατρούς, αυτή τη στιγμή η Κλινική λειτουργεί με ένα μόνο ιατρό, καθώς η θέση του Συντονιστή Διευθυντή και του Αναπληρωτή Διευθυντή είναι κενές, μία ιατρός λείπει με άδεια εγκυμοσύνης και η τέταρτη ιατρός υπηρετεί με απόσπαση στην Άμφισσα».

Ακόμα δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλείσει η Νεφρολογική Κλινική του Γ.Ν. Λιβαδειάς».

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο Γ. Σταθάς ζητά να ενημερωθεί αν η ηγεσία του Υπουργείου προτίθεται να προβεί σε ενέργειες ώστε να στελεχωθεί η Νεφρολογική Κλινική με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.