Συνελήφθησαν δύο άτομα για εκβίαση σε βάρος 64χρονης στη Θήβα

Κοινοποίηση στα Social Media

Συνελήφθησαν, στις 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, μία 22χρονη και ένας 18χρονος, υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για εκβίαση σε βάρος 64χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε η 64χρονη στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, άγνωστο άτομο, αρχικά ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και με διάφορες απειλές για επικείμενο κίνδυνο τόσο της ζωής της, όσο και συγγενικών της προσώπων απαίτησε το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, με το πρόσχημα ότι ήταν χρέος του θανόντα αδερφού της.
Στη συνέχεια η 64χρονη, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, παρέδωσε στους δύο δράστες έναν φάκελο με το χρηματικό ποσό, με αποτέλεσμα αυτοί να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που είχαν θέσει την οικία της σε διακριτική παρακολούθηση.
Από τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή των δύο δραστών τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα τα οποία και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.