Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου από το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Πλήθος κόσμου από τη Λιβαδειά, την Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου που δημιούργησε το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας στην οδό Δ. Ανδρεαδάκη 47 στο κτήριο που δώρισε ο αείμνηστος Λουκάς Δέδες και ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια του Παραρτήματος και εθελοντική εργασία.

Τα εγκαίνια και τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας παρουσία εκπροσωπών των τοπιών αρχών, συλλόγων και φορέων.
Η πρόεδρος του Παραρτήματος Στέλλα Ταπανλή καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Ογκολόγο – Χειρουργό και Α΄ Αντιπρόεδρο της ΕΑΕ Βαγγέλη Φιλόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους η «Αλουμίνιον της Ελλάδος» και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της εταιρίας Γιάννης Καραβάς καθώς και η Εθελόντρια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Βούλα Κώνστα.
Παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος Λιβαδειάς πρόσφεραν ένα μπουκέτο λουλούδια στην πρόεδρό τους.

«Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της λειτουργίας του Κέντρου της ΕΑΕ από μια τριπλή σκοπιά», τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: «Πρώτον ότι πρέπει να θυμηθούμε τον δωρητή Λουκά Δέδε που άφησε το σπίτι του αφού δεν είχε οικογένεια γι΄ αυτό το κοινωφελή σκοπό και να ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιωνία και να υπάρχουν πάντοτε δωρητές για ότι καλό και ότι όμορφο στη ζωή μας. Δεύτερον να συγχαρούμε την πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος Λιβαδειάς για τον αγώνα τους και την προσπάθεια τους για το κοινό καλό. Και το τρίτον να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να προλαβαίνουμε τις αρρώστιες. Η υγεία είναι το μεγάλο δώρο του θεού». Καταλήγοντας ο κ. Γεώργιος και ευχήθηκε «υγεία και δύναμη σε όλους» αλλά και να μην χρειαστεί να έχει ασθενείς το Κέντρο και να αλλάξει χρήση.

«Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να είμαι μαζί με τις κυρίες του ΔΣ σε αυτή τη μεγάλη γιορτή προσφοράς στον συνάνθρωπό μας», είπε μεταξύ άλλων η Σ. Ταπανλή και αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το έργο της ΕΑΕ συμπλήρωσε: «Χαιρόμαστε που ανοίγουμε και επίσημα την πόρτα του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου για όποιον έχει ανάγκη. Έχουμε δίπλα μας όλο τον κόσμο θέλουμε να έρθουν κοντά μας και οι γιατροί της πόλης μας να προσφέρουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και λίγο από την αγάπη που έχουν στην καρδιά τους στο πλαίσιο της προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πολίτες μιας χώρας που την μαστίζει η κρίση».

Και συνέχισε: «Στο Κέντρο μας λειτουργεί από τον δερματολόγο Γεώργιο Πούλο και την τεχνογνώστηρια Αγγελική Καλομοίρη ψηφιακό δερματοσκόπιο που κάνει έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος. Επίσης λειτουργεί με τον πνευμονολόγο Λάζαρο Παπαγεωργίου κέντρο διακοπής καπνίσματος. Διαθέτουμε ακόμα και ένα σύγχρονο 3D υπερηχοτομογράφο, τριών κεφαλών, ο οποίος όμως δεν λειτουργεί προς το παρόν διότι δεν υπάρχει γιατρός ακτινοδιαγνώστης» συμπλήρωσε η Σ. Ταπανλή υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ΕΑΕ προσφέρει όλες τις υπηρεσίες δωρεάν και όσοι εργάζονται το κάνουν αφιλοκερδώς.
Απευθυνόμενη στον κόσμο η Στέλλα Ταπανή σημείωσε: «Γι αυτό ανοίγουμε σήμερα την πόρτα του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ένα κόσμο αλλιώτικο που αναπνέει, ζει «ρουφώντας» αλληλεγγύη, που παίρνει χαρά από την χαρά του άλλου, που ζωντανεύει όταν προσφέρει βοήθεια, που νοιάζεται για τον καθένα που χτυπάει αυτή την πόρτα, που έχει βάλει φράγμα ζωής να μην περνάει ο θάνατος, έχει βρει το κλειδί να ξεκλειδώνει την μοναξιά, να επιβραβεύει την συμμετοχή, να κρυφακούει την ανάγκη και το κυριότερο να μη σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που μας χαρίστηκε από την Θεό με ανούσιες ενασχολήσεις, αφού χρόνια τώρα προσπαθούμε να βρούμε το μονοπάτι που οδηγεί στην ευτυχισμένη, αληθινή ζωή έτσι όπως εμείς την έχουμε φανταστεί».

Ειδική αναφορά έκανε στη δωρεά του αείμνηστου Λουκά Δέδε και την υπόσχεσή για υλοποίηση του οράματός του στον χώρο που δώρισε.
«Εμείς το Δ.Σ. του Παραρτήματος της ΕΑΕ σου δώσαμε υπόσχεση και όρκο τιμής πως ότι οραματίστηκες θα γίνει», είπε και κατέληξε: «Μακάριοι οι ποιούντες τας εντολάς Αυτού».
Τέλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φαρμακοποιούς της πόλης και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λιβαδειάς που ήταν χορηγός της εκδήλωσης.

Το έργο του Παραρτήματος εξήρε ο Β. Φιλόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το παράρτημα της Λιβαδειάς είναι ένα από τα πιο δυναμικά με πολύ αξιόλογο προσωπικό που έχει δοθεί πραγματικά στον αντικαρκινικό αγώνα».
Και πρόσθεσε: «Χαιρόμαστε να βλέπουμε τοπικές κοινωνίες να προοδεύουν τόσο πολύ, θα είμαστε αρωγοί ώστε ο κόσμος της Λιβαδειάς να αντιληφθεί ότι ο καρκίνος είναι ένα ιατροκοινωνικό πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί σιγά -σιγά με ιατρικά μέσα αλλά και την κοινωνική στήριξη από τους συμπολίτες.
Πιστεύουμε ότι η έγκαιρη διάγνωση, η πρόληψη μέσω της αποφυγής κακών ή ανθυγιεινών συνηθειών και πάνω απ όλα η έγκαιρη προσέλευση στους γιατρούς για θεραπεία έχει καταφέρει σήμερα τον καρκίνο να τον κάνει μια χρόνια πάθηση. Δεν είναι πια εκείνη η αρρώστια που τρόμαζε τους γονείς μας, είναι μια αρρώστια που σε μεγάλο ποσοστό ιάται ή ο ασθενής ζει πολλά χρόνια με καλή ποιότητα ζωής. Είναι ένας αγώνας κοινωνικός και το παράτημα της Λιβαδειάς πρωτοστατεί».

antik2

antik4

antik3

 

antik14

antik13

antik12

antik11

antik10

antik5

antik9

antik8

antik7

antik6