Ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων των Πρωτοδικείων Λιβαδειάς και Θήβας.

Κοινοποίηση στα Social Media

Άμεση είναι η ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας προκειμένου να μην υπάρχει καθυστέρηση εκδίκασης των υποθέσεων και έκδοσης των αποφάσεων και φυσικά υπονόμευση της απονομής Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, όσον αφορά το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, οι ελλείψεις προσωπικού είναι οι εξής:

Στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς από τις 14 προβλεπόμενες θέσεις υπηρετούν μόνο οι 10.
Στην Εισαγγελία Λιβαδειάς από τις 13 προβλεπόμενες θέσεις υπηρετούν μόνο οι 8 εκ των οποίων ένας υπάλληλος βρίσκεται σε αυτοδίκαιη αργία.
Στο Πταισματοδικείο Λιβαδειάς από τις 5 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόνο οι 3.
Στο Ειρηνοδικείο Λιβαδειάς από τις 11 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόνο οι 5 εκ των οποίων απουσιάζει μία υπάλληλος σε άδεια λοχείας.
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο Πρωτοδικείο Θήβας:
Οι οργανικές θέσεις στο Πρωτοδικείο Θηβών είναι συνολικά 20 και από αυτές παραμένουν κενές 8 οργανικές θέσεις Δικαστικών Γραμματέων και 2 Επιμελητών.

dikastiria222
Οι οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων στην Εισαγγελία Θηβών είναι συνολικά 14 και από αυτές παραμένουν κενές οι 2 οργανικές θέσεις Δικαστικών Γραμματέων και 3 Επιμελητών.
Οι οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων στο Ειρηνοδικείο Θηβών είναι συνολικά 6 και από αυτές παραμένουν κενές 2 οργανικές θέσεις Δικαστικών Γραμματέων και 1 Επιμελητού.
Οι οργανικές θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων στο Πταισματοδικείο Θηβών είναι συνολικά 6 και από αυτές παραμένουν κενές 1 οργανική θέση Δικαστικού Γραμματέα και 2 Επιμελητών.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, τόσο το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, όσο και το Πρωτοδικείο Θήβας λειτουργούν χάρη στην αυταπάρνηση και το φιλότιμο των υπαρχόντων υπαλλήλων που εργάζονται ακόμα και στο σπίτι ώστε να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο φόρτο εργασίας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στα Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης