Ένα βήμα πριν την επαναλειτουργία τα σφαγεία της Αράχωβας

Κοινοποίηση στα Social Media

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται η επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που αφορά την Αράχωβα, τη Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα σφαγεία της Αράχωβας που παραμένουν κλειστά με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία κτηνοτρόφων και κρεοπωλών που αφενός αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα και πηγαίνουν σε άλλα σφαγεία αφετέρου να αυξάνεται το κόστος λόγω της μεταφοράς δεδομένου ότι στη Βοιωτία εδώ και χρόνια από τότε που σταμάτησαν να λειτουργούν στη Λιβαδειά και τη Θήβα δεν υπάρχουν σφαγεία. Παράλληλα αναμένεται να μειωθούν και τα περιστατικά με «αυτοσχέδια» σφαγεία σε διάφορα σημεία κυρίως σε περιόδους γιορτών με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τα σφαγεία λοιπόν της Αράχωβας εκτός από την συγκεκριμένη περιοχή αν λειτουργήσουν θα εξυπηρετούν τη Βοιωτία αλλά και όμορους νομούς.

Σύμφωνα με το e-hani.blogspot.com , το «πράσινο φώς» για την επαναλειτουργία των σύγχρονων αλλά και «στοιχειωμένων» άναψε μετά από την συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, με τον γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία διευθετήθηκαν τα  τελευταία  σημαντικά βήματα ενώ παρών στην συνάντηση ήταν και ο  διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δ.Α.Α. αφού οι όποιες ενέργειες γίνονται σε συνεννόηση  με τον δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας Γιάννη Γεωργακό.