Σύσκεψη των συνταξιούχων στη Λιβαδειά εν όψει της κινητοποίησης του Νοεμβρίου στην Αθήνα

Κοινοποίηση στα Social Media

Περιφερειακή σύσκεψη των Συνταξιουχικών Σωματείων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα των νομών Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας με θέμα την προετοιμασία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Βοιωτίας στη Λιβαδειά.

«Πετσοκόβουν συντάξεις, μετατρέπουν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, βάζουν πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις για καρκίνο, καρδιά, PSA, τεστ ΠΑΠ και άλλες. Βάζουν όριο στους γιατρούς για συνταγογράφηση φαρμάκων ανάλογα με την ασθένεια! Αυξάνουν τη συμμετοχή μας στα φάρμακα. Στην παιδεία συγχωνεύουν και κλείνουν σχολεία, λείπουν χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές. Εντείνουν τη φοροληστεία του λαού και τώρα, ακόμα πιο πολύ, με τον ΕΝΦΙΑ», είπαν οι συνταξιούχοι και τόνισαν ότι «δεν πάει άλλο» εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε»

Ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι καθημερινά μεγαλώνουν. Οι περικοπές στις συντάξεις και την υγεία, με την παράλληλα αύξηση της φορολογίας έχουν κάνει τη ζωή μας πολύ δύσκολη και σε αυτήν την υπόθεση μετράμε θύματα».

Οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα ετοιμάζουν ακόμα μια συγκέντρωση στην Αθήνα.

«Μαζί με το εργατικό κίνημα θα αγωνιστούμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα τα συνταξιοδοτικά αλλά και τα προβλήματα όπως το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης που χτυπούν τα παιδιά μας ανελέητα», τόνισε ο κ. Κουμπούρης και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές».

syn2

syn3