Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, για την διεξαγωγή παράνομων παιχνιδιών

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν χθες, σε δύο περιπτώσεις, σε Λιβαδειά και Θήβα, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, μία υπήκοος Αλβανίας καθώς και δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται για την διεξαγωγή των παράνομων παιχνιδιών «Φρουτάκια», «τρίλιζα» και «book fra», ενώ κατασχέθηκαν συνολικά δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση στις 27-12-2012 το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα «καφετέρια – σφαιριστήριο» στον Ορχομενό Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δύο παράνομων ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν τα απαγορευμένα τυχερά παιχνίδια «φρουτάκια» και «τρίλιζα», που προσφέρονταν για χρήση σε παίκτες – πελάτες του καταστήματος.
Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν, δύο υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 41 και 18 ετών, εκ των οποίων ο πρώτος ως ιδιοκτήτης και ο δεύτερος ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και κατασχέθηκαν τα δύο ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου υπαλλήλου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 28-12-2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε κατάστημα «καφενείο – καφετέρια» στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία δύο σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και ενός φορητού, όπου διεξαγόταν, μέσω διαδικτύου, το τυχερό παιχνίδι «book fra», άνευ αδείας της αρμόδιας αρχής.
Συνελήφθησαν, μία 29χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, μία 15χρονη υπήκοος Αλβανίας η οποία εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνη και διαχειριζόταν το τυχερό παιχνίδι πιστώνοντας ανάλογα τους παίκτες, καθώς και ένας 44χρονος ημεδαπός ο οποίος μετείχε ως παίκτης.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν οι τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και το χρηματικό ποσό των 190 συνολικά ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή της 15χρονης υπαλλήλου και του 44χρονου παίκτη.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι, από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, θα συνεχιστούν  αμείωτα σε όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παράνομων παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.