Προσφορά επιτραπέζιων παιχνιδιών και βιβλίων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς από την ΟΝΝΕΔ

Κοινοποίηση στα Social Media

Την Δευτέρα 6/10  μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς βρέθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς όπου και προσέφεραν βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια με σκοπό να τεθούν στην ευχέρεια του αναγνωστικού κοινού και των επισκεπτών της Βιβλιοθήκης.

Ένα ευχαριστώ στα μέλη αλλά και τους φίλους της Οργάνωσης τα οποία βοήθησαν μέσα από τις δωρεές τους στη συλλογή των προσφερθέντων ειδών, ώστε να επιτευχθεί ο σκοπός της κινητοποίησης που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση και την συνδρομή στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του έργου της τοπικής Βιβλιοθήκης.

Μετά την παράδοση των συλλεχθέντων ειδών τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς που παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, δήλωσαν:

« Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς συμπλήρωσε τον περασμένο Ιούλιο εξήντα χρόνια λειτουργίας. Εξήντα χρόνια λειτουργίας, εξήντα χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Με τη δωρεά μας αυτή επιθυμούμε να συγχαρούμε τη βιβλιοθήκη μας και τον κόσμο της για την προσφορά τους στην πολιτιστική ζωή του τόπου όλα αυτά τα χρόνια και να δηλώσουμε αρωγοί στο έργο τους. Πεποίθησή μας είναι ότι η βιβλιοθήκη δε διαφυλάσσει μόνο τα βιβλία, αλλά την ίδια τη γνώση η οποία συλλέγεται αποθηκεύεται και προσφέρεται στην ανθρωπότητα ως κοινό αγαθό.

Άλλωστε όπως αναφέρεται και στη διακήρυξη της UNESCO:  «η βιβλιοθήκη είναι η τοπική πύλη στη γνώση και παρέχει τις βασικές προϋποθέσεις για μια “Δια Βίου Μάθηση’’ ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, ηλικία, εθνικότητα και οικονομική κατάσταση». Προς την κατεύθυνση αυτή σήμερα, παράλληλα με την προσφορά μας σε βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια, καταθέσαμε ένα σύνολο ολοκληρωμένων προτάσεων για διαβούλευση από τους αρμόδιους με στόχο τη βελτίωση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών και βέβαια τον εμπλουτισμό τους. Οι προτάσεις που παραθέσαμε έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος και στοχεύουν  στη δημιουργία μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης που θα λειτουργεί ως ένα κομβικό σημείο συγκέντρωσης πληροφοριών ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Θεωρούμε ότι τα εξήντα αυτά χρόνια ύπαρξης της Βιβλιοθήκης έχει καλλιεργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με το αναγνωστικό κοινό, ευελπιστούμε ότι τα εξήντα συν ένα χρόνια χρόνια ύπαρξής της να είναι η συνέχεια της αποκάλυψης ενός ακόμη επιτυχούς έργου.»

 

 

 

 

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λιβαδειάς